Hlavní obsah

Na Teplice nevyzrála ani Slavia

TEPLICE

Ani v 11. ligovém kole nenašli fotbalisté Teplic přemožitele. Severočeši přivítali v pondělní dohrávce pražskou Slavii, zásluhou Maškovy trefy z poslední minuty první půle ji zdolali 1:0. Teplice se výhrou posunuly na druhé místo za Spartu, na niž ztrácejí šest bodů. Slavia je v tabulce až osmá, má již čtrnáctibodové manko na Letenské.

Článek

Už ve čtvrté minutě se přes Holeňáka dral do šance domácí mladíček Fenin, ale toho stačili na poslední chvíli zastavit stoper Bejbl s dobře vyběhnutým gólmanem Černým.

Za necelých deset minut se poprvé a naposledy v prvním poločase pochlubili útočnou akcí slávisté: Piták zatáhl míč po pravé straně, ale jeho zpětnou přihrávku v ideální pozici netrefil útočník Fořt.

Pak si už Stínadla podmanili žlutomodří a díky rychlým kombinacím a výtečnému pohybu na útočné polovině se hrnuli do šancí. Fenin nejprve z úhlu hlavičkoval jen do Černého a vzápětí se po závaru stejný hráč nedostal na malém vápně k zakončení. Když si pak na gólmana Slavie nepřišel střelou zblízka Tesařík a unikajícího Maška na malém vápně zastavil stoper Bejbl, zdálo se, že jsou hosté z nejhoršího venku.

Poslední minuta první půle ale všechno změnila a domácí se za ofenzivní aktivitu dočkali gólové odměny: Kaufman poslal z pravé strany ostrý centr a neobsazený Mašek pak poslal míč ve skluzu za záda bezmocného Černého. Exjablonecký útočník se letos trefil už počtvrté.

Nebezpečný Fenin

Ani po poločase se obraz hry nezměnil. Slavia s vypětím všech sil odrážela drtivý nápor Severočechů, kteří se dál hnali za pojištěním svého náskoku a hlavně z dravého Fenina byli hosté nešťastní. Jenže sedmnáctiletý útočník během dvaceti minut nejprve dvakrát hlavičkoval z výborných pozic mimo tyče a pak po Bejblově nepovedeném odkopu pálil jen do nohou Černého.

Fenin se své druhé ligové branky nedočkal ani třináct minut před koncem, kdy si poradil se Zbončákem, ale pak namířil svůj pokus těsně vedle pravé tyče. Slávisté se vymanili z teplického sevření, ale jejich snahu ničily triviální chyby v mezihře.

Slavii svitla poslední naděje dvě minuty před koncem: stoper a domácí kapitán Rada fauloval Latku a po následných protestech jej sudí Čuřín dokonce vyloučil. Následný trestný kop střídající Sedláček namířil jen do zdi, a tím prodloužil slávistickou mizérii.

Závěrečný bezzubý nápor Pražanů už vážnější ohrožení Poštulkovy branky nepřinesl. Teplice udržely počtvrté za sebou čisté konto a zrušily domácí slávistické prokletí - po třech porážkách nad 'sešívanými' napočtvrté vyhrály.

Teplice - Slavia Praha 1:0
Poločas: 1:0. Branka: 45. Mašek. Rozhodčí: Čuřín - Vodička, Petřík. ŽK: Fenin - Bejbl, Sedláček. ČK: 88. Rada (Teplice). Diváci: 4739.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (87. Klein), Krmaš - Doležal, Benát, Sabou, Tesařík - Fenin (90. Veleba), Mašek (79. Divecký). Trenér: Mareček.
Slavia: Černý - Došek (58. Adauto), Holeňák, Bejbl, Rychlík (72. Sedláček) - Piták, Latka, Gedeon, Zbončák - Vlček, Fořt. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: