Hlavní obsah

Hejda se dozvěděl o Plzni večer a druhý den už jel na soustředění

Jen 24 hodin dělila fotbalisty Lukáše Hejdu a Martina Zemana od toho, kdy se dozvěděli o nabídce přestupu do Plzně a chvíle, kdy poprvé obléknou její dres. Rychlost přestupu z pražské Sparty je však nezaskočila, na nové angažmá se oba hodně těší.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Hejda (vzadu) bude místo sparťanského oblékat dres plzeňský.

Článek

"O nabídce Plzně jsem dozvěděl včera večer. Ale neváhal jsem, protože jsem chtěl do Plzně už dřív, ale Sparta mi to neumožnila. Až teď," řekl Hejda v rozhovoru pro plzeňský web. "Beru to jako novou výzvu. Ve Spartě šance hrát nebyla, tak to zkusím v Plzni," dodal.

Také Zeman prý nestačil nad nabídkou z Plzně ani přemýšlet. "Bylo to tak rychlé, že na přemýšlení nebyl čas. Já hlavně ani nečekal, že by něco takového mohlo přijít. Proto jsem za to rád a neváhal jsem," řekl Zeman. "Plzeň je jeden z nejlepších týmů v lize. Rád jsem na ni koukal, protože její fotbal baví. Musím na sobě zamakat, abych jim splatil důvěru, kterou mi dali," dodal.

Pro Zemana prý šlo dokonce asi o nejnabytější týden v životě. Původně měl totiž odjet na testy do PAOK Soluň, do toho se mu navíc narodilo dítě. "Je to nejživější týden v životě. Nejprve narození dítěte, což mi úplně změnilo život, a teď možnost jít do Plzně. Doufám, že mi to změní život ještě víc," dodal.

Oba okamžitě zamířili za svými novými spoluhráči na soustředění do Rakouska, kde ještě dnes zřejmě nastoupí do přípravného utkání proti Spartaku Moskva, aby zasáhli alespoň do jednoho přípravného duelu před ostrým startem sezony v 2. předkole Evropské ligy. "Je to hodně rychlý začátek. Ale jsme profíci, tak to musíme zvládnout. Každopádně bude ještě chvíli trvat, než se úplně rozkoukám," připustil Hejda.

Reklama

Související témata: