Hlavní obsah

Brněnský kouč Čuhel ještě vyhlíží útočníka

Brno

Snaží se zkvalitnit kádr natolik, aby se jejich opětovný pobyt v Gambrinus lize nestal pouze roční epizodou. „Mezi elitu vstupujeme s pokorou. Budeme se chtít především zachránit,“ má jasno kouč brněnských fotbalistů Petr Čuhel.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Trenér Brna Petr Čuhel (vpravo)

Článek

S potenciálními posilami je prozatím spokojený. „Vedle ostřílených borců se nám podařilo přivést i nadějné mladé hráče," pochvaluje si. Hru by měl ze středu hřiště řídit zkušený špílmachr Zavadil, jenž se vrací ze Švédska. Defenzívu vyztuží po příchodu z Trnavy někdejší slávistický stoper Kaufman i levý bek Husár, který v uplynulé sezóně působil ve Zlatých Moravcích. O post brankářské jedničky bojuje s Doležalem gólman Petr, jenž byl v roce 2007 oporou českých vicemistrů světa na šampionátu dvacítek v Kanadě.

„Získali jsme také obránce Hyčku z Ústí nad Labem, Glasera s Jurdíkem ze sparťanského béčka a útočníka Halašku z Opavy. V přípravných utkáních všichni naznačili, že by mohli být přínosem," uvědomuje si trenér Zbrojovky, jenž vyhlíží ještě jednoho útočníka jako náhradu za Doležala, jehož si z hostování stáhla Olomouc. „S několika forvardy jednáme," prozradil.

V dosavadních čtyřech přátelských duelech se Znojmem, Zlatými Moravci, Ostravou a v Olomouci inkasovala Zbrojovka čtyřikrát. „Třeba v Olomouci jsme sice uhráli solidní remízu 1:1, ale do přestávky nás Hanáci dostali pod tlak. Do začátku ligy máme ještě co zlepšovat," ví Čuhel.

Do ligy vstoupí Brňané poslední červencový pátek utkáním v Uherském Hradišti. „Nad losem nespekuluju, zda pro nováčka není lepší začínat doma. Každopádně nás čeká atraktivní premiéra v parádní kulise," předpokládá kouč.

Reklama

Související témata: