Hlavní obsah

Šírl se vrací do Boleslavi, V Plzni se nechytil, a ta ho uvolnila na hostování

Plzeň

Fotbalista Radek Šírl se v konkurenci reprezentačního obránce Davida Limberského v Plzni nechytil, a tak se vrací do Mladé Boleslavi, odkud před měsícem přišel. Ve Viktorii se nevešel do základu a Západočeši jej proto uvolnili do jeho bývalého klubu na roční hostování.

Foto: www.fcviktoria.cz

Radek Šírl na prvním tréninku v Plzni.

Článek

"S Radkem jsme si během rakouského soustředění sedli a dohodli se na dalším postupu. Chápeme jeho touhu po základní sestavě, v realitě reprezentantů na krajích obranné čtveřice Viktorie by v Plzni plnil spíše roli střídajícího hráče," řekl generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek. "Vyšli jsme maximálně vstříc přání hráče," dodal.

V Plzni podle něj se Šírlem do budoucna stále počítají. "S Radkem se určitě neloučíme definitivně, v našich plánech do budoucna nadále figuruje. Přesvědčil nás, že je to velmi kvalitní fotbalista i pohodový člen kabiny," uvedl Šádek.

Jednatřicetiletý Šírl přišel do Plzně na začátku června. Má za sebou úspěšné angažmá v Petrohradu, hrával i za Spartu či Bohemians 1905. Na kontě má i osm startů za národní tým. Při setrvání obou reprezentačních beků Františka Rajtorala a Limberského se ale v Plzni do sestavy nedostal.

Nejsem zklamaný, říká hráč

S Mladou Boleslaví se pokusí probojovat do Evropské ligy, o což usiluje i Plzeň. "Jsem rád, že se kluby dohodly a budu se moct poprat v Boleslavi o místo v základu. Z Plzně v tuto chvíli určitě neodcházím ve zlém nebo zklamaný - poznal jsem zde skvělé lidi, strávil velmi intenzivních sedm týdnů. Na krajích obrany je zde obrovská kvalita a na hřiště bych se nedostával příliš často," řekl Šírl.

Plzeň zároveň uvolnila na půlroční hostování do třetiligového Chomutova brankáře Lukáše Krbeček a záložníka Davida Kůžela.

Reklama

Související témata: