Hlavní obsah

Trenér Vrba prodloužil o tři roky smlouvu v Plzni

Kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba podepsal s vedením Viktorie nový tříletý kontrakt a na západě Čech je nyní smluvně vázaný do 30. června 2015. Oznámil to generální manažer klubu Adolf Šádek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba při pohárovém duelu se Schalke 04.

Článek

„Jsme rádi, že začátek nové sezóny můžeme zpříjemnit právě touto informací. Zachování sportovní kontinuity a související prodloužení spolupráce s Pavlem Vrbou patřilo mezi naše priority. Jsem přesvědčen, že jsme (prodloužením smlouvy) udělali základní krok k naplnění těchto cílů," poznamenal Šádek.

Podmínky smlouvy zveřejněny nebyly, sám Vrba ale přiznal, že rozhodování, zda prodloužit či nikoli, nebylo vůbec obtížné. "Dostal jsem velice korektní nabídku a vzhledem k přístupu, jaký ke mě měla Plzeň, to bylo velice snadné rozhodování," uvedl osmačtyřicetiletý kouč, jenž dovedl Viktorii v roce 2011 k mistrovskému titulu v Gambrinus lize, vítězství v poháru a následně  uhrál v základní skupině Ligy mistrů místo ve vyřazovací části Evropské ligy.

Evropskou ligu si třetí celek uplynulého ročníku Gambrinus ligy zahraje i letos, ve čtvrtek začne bojovat o základní část ve druhém předkole s gruzínským týmem Metalurgi Rustavi. "Jsem nachystán na to, že Viktoria vstupuje do nové sezóny v naprosto jiné pozici, než tomu bylo tři roky zpátky. Chceme být úspěšní v Gambrinus lize i na evropské scéně a já jsem přesvědčen, že máme sílu toho dosáhnout," dodal Vrba.

Reklama