Hlavní obsah

Nechtěný sparťan Zeman restartuje v Plzni kariéru. V bedně mi rozhodně neruplo, říká

Před pár lety byl velikým talentem českého fotbalu. Záložník Martin Zeman zářil ve Spartě, mluvilo se o něm v superlativech, ale jak rychle vyletěl, tak i pohasl. Spekulovalo se, že jsou za tím problémy s životosprávou a rychle dostal nálepku problémového hráče. „Rozhodně mi neruplo v bedně, jak mnozí říkali,“ tvrdí třiadvacetiletý záložník.

Foto: www.fcviktoria.cz

Záložník Martin Zeman v dresu Viktorie Plzeň.

Článek

Proč se tedy váš rozlet zasekl?

Názorů je na to spousta. Slyšel jsem, že mi ruplo v bedně, že jsem neunesl slávu. Ale lidi, kteří mě dobře znají, vědí, že to tak nebylo. Hlavním důvodem byl fakt, že mi před dvěma lety nevyšel přestup do Eindhovenu. Od té doby se to se mnou táhne. Sparta pak změnila herní styl a přestala se mnou počítat.

Uplynulou sezónu jste hostoval v Admiře Vídeň, ale ani tam jste se neprosadil. Proč?

Měl jsem tam na svém postu obrovskou konkurenci v osobě Patrika Ježka. Ten má veliké jméno po celém Rakousku, je legendou. Hrál opravdu fantasticky a přednost dostával on.

Přípravu jste začal znovu ve Spartě, ale na soustředění do Rakouska vás nevzala.

Mrzí mě to. Vracel jsem se do Sparty s tím, že pod novým trenérem panem Lavičkou dostanu šanci. Makal jsem, proti Viktorce Žižkov jsem odehrál slušný zápas, ale po něm mi bylo řečeno, že se do nominace nevejdu, že je to omezeno nějakým počtem hráčů. To byl jasný signál, že se mnou Sparta nepočítá.

Tak se jí teď chcete na dálku pomstít?

Nechci Spartě nic dokazovat. Chci dokázat hlavně sám sobě a lidem kolem mě, že mám talent a pořád můžu hrát velký fotbal, do kterého jsem měl nakročeno před dvěma lety. I proto jsem prakticky bez váhání kývnul na nabídku Plzně.

Měl jste i jiné?

PAOK Soluň. Měl jsem s nimi odletět na soustředění do Holandska. Změnil se tam trenér a chtěl mě vidět v akci. Ale týž den se ozvala Plzeň a nebylo co řešit. Všechno jsem přehodnotil. Tady budu víc na očích a cítím obrovskou příležitost znovu nakopnout kariéru. Navíc mě hodně povzbudilo, že o mě stál trenér Vrba. Musím na sobě zamakat, protože jsem neabsolvoval celou přípravu a věřím, že šanci určitě dostanu.

Reklama

Související témata: