Hlavní obsah

Trenér Olomouce Pivarník: Sigma nemůže zůstat stranou boje o pohárovou Evropu

Těžký úkol čeká nového trenéra fotbalistů olomoucké Sigmy Romana Pivarníka (45), a to nahradit svého nesmírně oblíbeného a úspěšného předchůdce Petra Uličného. Trénovat klub, v němž několik let také hrával, je pro něj velkou výzvou. Nebojí se toho a k sezóně vzhlíží s optimismem. „Mužstvo máme velice kvalitní,“ říká někdejší skvělý krajní obránce Sigmy, který mj. hájil i barvy Rapidu Vídeň.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost fotbalistů Olomouce

Článek

Poté, co UEFA Sigmu nepustila do Evropské ligy, jste ihned prohlásil, že pohárovou Evropu vybojujete zase. Co vás k takovému optimismu vede?

Kvalita týmu. Samozřejmě si uvědomuji, že podobně smýšlejí i ostatní. O poháry bude podle mě bojovat až osm mužstev, Sigma ale nemůže zůstat stranou.

Jste rád, že během léta nedošlo k převratným změnám v kádru?

Určitě. Kluci jsou spolu dlouho, perfektně se znají a vědí, co jeden od druhého může čekat. To je i pro mě jako trenéra obrovsky pozitivní.

Navíc se vám do týmu vrátily poté, co se vylízaly z vážných zranění, někdejší obrovské opory Hořava, Petr a Michal Hubník. Jak na tom jsou?

Hořava je v pohodě herně i zdravotně. U Petra a Hubníka se bolístky občas ozývaly, a tak jsme jim museli přizpůsobovat trénink. Někdy prostě vysadili. V posledním období se ale jejich stav stabilizoval. Doufám, že jim to vydrží a budou minimálně v takové fazóně jako předtím.

Z nových hráčů do týmu naskočil jen ruský stoper Golban z Lokomotivu Moskva...

Přišel jako náhrada za Kučeru, který po minulé sezóně ukončil kariéru, a zatím vypadá herně velmi dobře. Jen z hlediska souhry je to horší, což je ovšem normální. Přece jen, s novými spoluhráči se teprve postupně blíže poznává, a tak chvíli potrvá, než se všichni naladí na stejnou strunu a pojedou, jak si představujeme.

Objevily se informace, že Liberec láká Brazilce Rossiho. Je jeho případný odchod reálný?

Rozhodně ne. Na jeho post defenzivního záložníka máme kromě něj už jen mladého Šindeláře. Musela by proto přijít adekvátní náhrada, a ta by asi stála velké peníze. Ne, Rossi zůstává. Poté, co jsme pustili Varadiho s Koutným do Senice, neodejde ani nikdo další ze základní sedmnáctky hráčů. To by klub musel dostat nabídku, která se neodmítá. Pokud někdo odejde, tak možná jen některý z mladíků.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava