Hlavní obsah

Natland prodal stadión v Edenu firmě Kingwater Holdings

Investiční skupina Natland Group prodala svůj osmdesátiprocentní podíl ve společnosti Eden Sport Investments, která prostřednictvím společnosti E Side Property vlastní multifunkční arénu v pražském Edenu. Novým vlastníkem se stala společnost Kingwater Holdings Limited vlastněná Václavem Slavíčkem. Obě strany o tom ve čtvrtek informovaly ČTK s tím, že cenu transakce nebudou komentovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Provoz stadiónu poběží dál, jak jsou všichni zvyklí. Nepřestane se hrát fotbal, platí všechny domluvené akce," uvedl Slavíček.

Natland Group získala majoritní podíl v této společnosti v rámci širšího vyrovnání s Vladimírem Kroužeckým loni na podzim. Kroužecký vlastní nadále dvacetiprocentní podíl. Skupina přivedla nový management, který nasmlouval mimo jiné čtyři koncerty předních interpretů (Metallica, Bruce Springsteen, Red Hot Chili Peppers a Coldplay) a další akce (XV. Všesokolský slet a další). Zároveň restrukturalizovala firmu včetně rekonstrukce účetnictví a přecenění aktiv v souladu s doporučením auditora (BDO) a dalších poradců.

"Mám zájem pokračovat v restrukturalizaci firmy. Vstoupím ihned do jednání s věřiteli společnosti E Side Property a budu s nimi hledat férové vypořádání jejich pohledávek," řekl Slavíček.

Slavíček získal nejen vršovickou arénu, kde hraje svá domácí utkání Slavia. Součástí komplexu je více než 3500 čtverečních metrů nebytových a bytových prostor, obchodní plochy a restaurace. Společnost Eden Sport Investments zároveň provozuje další služby jako catering, marketing nebo prodej vstupenek.

Natland loni na jaře zachránil před krachem zadluženou Slavii. Skupina se výrazně podílela na úhradě přibližně stomiliónového dluhu klubu vůči britské firmě ENIC a nějaký čas byla i majitelem Slavie. Na začátku srpna prodal Natland svůj sedmdesátiprocentní podíl bývalému ministrovi dopravy Aleši Řebíčkovi.

Reklama