Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic vstupují do sezony s minimem změn

České Budějovice

S minimem změn v kádru nastoupí fotbalisté Českých Budějovic do sezony 2012/2013. Tým ze základní sestavy v letní přestávce opustil pouze Matej Krajčík, jemuž skončilo hostování z Jablonce. Jihočeši pro novou sezonu získali útočníka Miroslava Markoviče z Dukly, obránce Aleše Hanzlíka ze Sokolova a Bosňana Emira Zebu, jenž naposledy působil ve Slaviji Sarajevo. Tým chce skončit nejhůře do 10. místa, řekl dnes novinářům předseda představenstva Karel Poborský.

Foto: Petr Horník, Právo

Opora Českých Budějovic Tomáš Řepka

Článek

"Měla by to být relativně klidná sezona, v níž bychom se rádi vyhnuli bojům o záchranu. Doufám, že to nezakřiknu. S doplněním kádru jsme spokojeni, prakticky se nám povedlo získat ty hráče, které jsme si naplánovali," uvedl Poborský.

Kromě nových tváří také klub změnil hostování v přestup brankáře Michala Daňka a záložníka Filipa Rýdela, kteří už v minulé sezoně na jihu Čech působili. České Budějovice se domluvily na jejich přestupu s Plzní.

Doplnění mužstva vyšlo

"Doplnění mužstva nám vyšlo, jen mě mrzí zranění některých hráčů," uvedl trenér Jihočechů František Cipro. Měl na mysli především členy základní sestavy Jaroslava Machovce a Petra Javorka. Oba nestihnou začátek sezony. "Místo Machovce může hrát Hanzlík, který se jeví velmi dobře. Horší je to v případě Javorka, jehož budeme těžko nahrazovat," řekl Cipro.

České Budějovice připravily na novou sezonu změnu v termínech domácích zápasů. Duely na Střeleckém ostrově se budou hrát v sobotu od 19:00 v letním čase a od 17:00 v zimním čase. "Udělali jsme to také kvůli tomu, že v neděli hraje naše strakonická rezerva a v pondělí juniorka," vysvětlil Poborský.

Dodal, že se neobává toho, že by nějakým způsobem poklesly návštěvy na zápasy. Podle statistických údajů se počet diváků neliší podle toho, jestli se zápas uskuteční v sobotu, nebo v neděli. "Za trenéra Tobiáše se tady kdysi také hrálo v sobotu. A návštěvy byly stejné jako v neděli," řekl Poborský.

Čeké Budějovice zahájí soutěž v sobotu doma s Olomoucí. Ve druhém kole Jihočeši zamíří do Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: