Hlavní obsah

Plzeň prodloužila smlouvu s Limberským a Daridou do roku 2016

Plzeň

Fotbaloví reprezentanti David Limberský a Vladimír Darida prodloužili smlouvy ve Viktorii Plzeň do června 2016. Západočeský celek novými kontrakty reagoval na zájem ze zahraničí o oba hráče po mistrovství Evropy. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Darida se upsal Plzni do roku 2016.

Článek

O oba fotbalisty byl zájem ze zahraničí, vedení klubu je však po předešlým odchodech Milana Petržely a Václava Pilaře už nechtělo kvůli stabilizaci klubu pustit. Alespoň jim tedy vylepšilo smlouvy.

"O oba byl velký zájem, nové nabídky jsme registrovali ještě na konci minulého týdne. A mám velmi dobrý pocit z jednání s oběma hráči, ani v jediném okamžiku jsme se nedostali do slepé uličky a všechny strany jsou s výsledkem spokojeny," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Oba hráči se prodloužení smlouvy i přes nabídky ze zahraničí nebránili. "Zahraniční angažmá mě samozřejmě lákalo. Nicméně po odchodech Vaška Pilaře a Milana Petržely dalo vedení Viktorie jasně najevo, že další odchody nepřipustí. Zároveň s tím však klub přišel s konkrétní nabídkou na prodloužení smlouvy. S nejvyššími představiteli klubu mám nadstandardní a férový vztah, také proto jsem veškerá jednání vedl sám za sebe bez přítomnosti manažera," popsal Limberský.

Před hráči s týmem prodloužil Vrba

Smlouvy s Limberským a Daridou navazují na prodloužení spolupráce s trenérem Pavlem Vrbou, který minulý týden podepsal kontrakt do roku 2015. "Prodloužení smlouvy s trenérem Pavlem Vrbou byl pro oba hráče jasný signál o pokračování stávající politiky klubu s důrazem na sportovní úspěchy," dodal Šádek.

Osmadvacetiletý Limberský je odchovancem Plzně, ze které si odskočil na zahraniční zkušenosti do Modeny a Tottenhamu a rok odehrál ve Spartě, než se vrátil do Plzně. V české lize má na kontě 180 startů a 14 vstřelených gólů, v reprezentaci odehrál 12 zápasů.

Také jednadvacetiletý Darida vyrostl fotbalově v Plzni, přičemž zkušenosti sbíral v druholigovém Sokolově. Do první ligy přišel natrvalo v minulé sezoně, svými výkony během jara si dokonce řekl o reprezentační dres a probojoval se na mistrovství Evropy.

Reklama