Hlavní obsah

Trenérského debutanta Přerosta před premiérou trošku trápí marodka

Teplice

Generálku na ligu mají za sebou fotbalisté Teplic. „Proti Roudnici jsme si vytvořili spoustu šancí, což je pozitivní fakt. Zároveň jsme je ale neproměnili, takže v tom vidím slabší stránku. Ale příprava vrcholí a už se těšíme na první ligový zápas,“ uvedl nový teplický trenér Lukáš Přerost pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

A kouč přiznal, že někteří hráči zápolí se zdravotními problémy. „Jursa odstoupil ze zápasu s Roudnicí, Ljevakovič má náznak svalového zranění. Kdyby se to potvrdilo, byla by to velká ztráta. Dolejš bude laborovat čtyři až šest týdnů. Vachouškovo zranění se různě táhne. Dva tréninky to vypadá, že je v pořádku, ale pak se mu zánět na nártu vrací," vysvětlil trenér.

Po odchodech Smejkala, Zoubeleho a Stožického nemůže počítat ani se Sivou, jemuž 30. června vypršela smlouva a v klubu také skončil. „Defenzivních hráčů do středu pole máme naštěstí dost, takže se vyrovnáváme i s tím, že Siva už v Teplicích nebude pokračovat," konstatoval Přerost.

Který z marodů bude co nejdříve k dispozici? „To nevím. Trošku mě ta nejistota trápí, ale musíme to brát jako součást fotbalu. Zdravotní stav některých kluků je na hraně a do neděle zbývá ještě teoreticky dost času," uvedl trenér.

Tepličtí narazí při ligovém startu na Mladou Boleslav, která už bude mít v té době v nohou dva pohárové zápasy v Evropské lize. „Z toho plyne, že soupeř bude rozehraný a vrátí se z Islandu. Ale nemyslím si, že ta cesta na něm zanechá nějaké stopy. Je teprve začátek sezóny a mužstva mají dostatek sil. Oba týmy půjdou do premiéry s velkou motivací. Doufejme, že budeme šťastnější," dodal Přerost, pro něhož to bude debut v roli hlavního trenéra prvoligového klubu. Loni také seděl na teplické lavičce, ale jen coby asistent tehdejšího kouče Petra Rady. „Byla to pro mě škola. Chci navázat na vzájemnou spolupráci," pověděl ještě Přerost na adresu nynějšího lodivoda pražské Slavie!

Reklama

Související témata: