Hlavní obsah

Tři chybějící opory nahradíme, věří kouč Dukly Kozel

Praha

Bez tří opor minulé sezóny - stopera Švejdíka, záložníka Hanouska a útočníka Lietavy - se musí Dukla obejít na začátku nové sezóny. Ta druhá po postupu bývá hodně obtížná. „Toho jsme si vědomi. Získali jsme hráče, kteří by ty chybějící měli nehradit, věřím, že to dokáží,“ přál si v rozhovoru pro Sport.cz kouč Dukly Luboš Kozel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Začnu obranou. Kdo by měl nahradit Švejdíka?

Už v zimě přišel Božič a ukázal se v dobrém světle. Máme tu ještě Štětinu a získali jsme Romera ze španělské Gandie. Myslím si, že v defenzivě jsme neoslabili. Obranu bude řídit zkušený Vorel.

Hanousek byl páteří středové řady...

Už v zimě ho získala Plzeň a zůstal tu na hostování. Máme tu Borka a především Kaloudu, Ti by se měli ve středové řadě prosadit vedle kapitána Gedeona.

Kalouda ale rok a půl nehrál. To vás neděsí?

S námi začal trénovat někdy od dubna. S vědomím tohoto handicapu jsme ho brali. Je to velmi dobrý fotbalista. Jediné co potřebuje, je herní praxe. Dostane čas.

Hodně gólů střílel Lietava, ale ten už také na Julisce není. Může ho nahradit navrátivší se Chigou?

Nemůže, protože se nevešel do zúženého kádru pro ligu. Ze Slavie ale přišel Pospěch a je tu i mladý Pšenčík. Z Plzně přišel na hostování náš odchovanec Berger. Máme z čeho vybírat.

Vypadá to, že by Dukla mohla být ještě silnější než v minulé sezóně, kdy skončila šestá. Kladete si vyšší cíle?

Jak budeme skutečně silní, ukáže až dlouhodobá soutěž. Zopakovat šesté místo by bylo krásné, ale naším prvořadým cílem je hrát bez starostí o záchranu a předvádět pohledný fotbal. Všechno ostatní bude bonus navíc. Máme zkušené mužstvo, myslím si i věkově sobře poskládané, které by to mělo zvládnout.

Reklama