Hlavní obsah

Mladý kapitán Chramosta si pásky dlouho neužil, musí na operaci

Nehorázná smůla. Talentovaný útočník Jan Chramosta se již v jedenadvaceti letech stal novým kapitánem fotbalistů Mladé Boleslavi. Pásky si však užil pouze v úvodním duelu druhého předkola Evropské ligy proti islandskému Akureyri. Teď ji musí zase na dlouho odložit. Čeká ho operace křížového vazu levého kolena, rekonvalescence pak bude trvat několik měsíců.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Vidlička (vlevo) v souboji s boleslavským Chramostou.

Článek

Zlá zpráva zasáhla nejen Mladou Boleslav, ale také reprezentaci. Chramosta je členem jedenadvacítky, navíc kouč áčka Michal Bílek připustil, že po odchodu Milana Baroše patří mladoboleslavský mladík mezi adepty, kteří by mohli dlouholetou stálici na hrotu sestavy národního týmu nahradit. Teď tato varianta minimálně pro začátek kvalifikace MS 2014 padla.

„Je škoda, že se to stalo zrovna na startu sezóny, když má člověk za sebou kompletní přípravu a těší se, co podzim přinese. K fotbalu ale zranění patří a budu se moc snažit, abych byl co nejdříve zpět na trávníku a mohl se vrátit do boleslavské sestavy," reagoval Jan Chramosta.

Během nedělního tréninku si podvrtl koleno. Zranění se nakonec ukázalo komplikovanější, než se původně zdálo. „Honza se v úterý dopoledne podrobil vyšetření magnetické rezonance v nemocnici Na Františku u klubového lékaře Miroslava Sinkuleho. Vyšetření prokázalo přetržený přední křížový vaz. V pátek nebo v pondělí se Honza podrobí operaci a jeho rekonvalescence se odhaduje na několik měsíců," informoval Jiří Koros, manažer komunikace FK Mladá Boleslav.

„Je to pro nás ztráta, už jen vzhledem k nabitému programu týmu. Honza byl ve výborné formě a očekávali jsme jeho vytížení a přínos mužstvu v Gambrinus lize, evropských pohárech a Poháru České pošty. Jeho zranění a následná rekonvalescence jistě oddálí jeho možné působení v české reprezentaci," poukázal sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Chramosta už v  lize stihl odehrát 88 utkání a vstřelit 28 gólů. Pokud jde o možné nástupce Baroše v reprezentaci, mají smůlu. Ještě před Chramostou musel po roce na další operaci také Tomáš Necid.

Reklama

Související témata: