Hlavní obsah

Jihlava získala na hostování Radu ze Sivassporu

Jihlava

Fotbalisty Vysočiny Jihlava před startem sezóny posílil defenzivní univerzál Tomáš Rada, který přichází na roční hostování z tureckého Sivassporu. Definitivně byl dotažen i příchod levého beka Tomáše Josla, který naposledy působil v Ruchu Chorzów. Prvoligový nováček o tom informoval na svém webu.

Foto: Michal Doležal

Fotbalisté Jihlavy posilují kádr

Článek

"Oba fotbalisté mají předpoklady, aby se v našem prvoligovém kádru uplatnili. Velká očekávání vkládáme zejména do Tomáše Rady, s nímž počítáme zejména na post defenzivního záložníka. V současnosti se ještě připravuje individuálně a k našemu týmu se naplno připojí v nejbližších dnech," řekl sportovní manažer Jihlavy Josef Jinoch.

Devětadvacetiletý Rada je odchovancem Sparty, kde se však do prvního týmu neprosadil. To se mu povedlo až v Plzni, kam přestoupil v roce 2005. Na podzim 2010 nemalou měrou přispěl k útoku Plzně na titul, u kterého už ale nebyl, jelikož v lednu 2011 přestoupil do Sivassporu. V turecké lize nastoupil do 23 zápasů. V české lize má na kontě 138 zápasů a pět vstřelených branek.

"Angažmá v Turecku byla zkušenost. Toho kroku nelituji. První půlrok hodnotím velmi pozitivně. V létě jsem měl ale problémy se zády, nestihl jsem začátek sezony a posléze přišly problémy s trenérem, ale o těch mluvit nechci. Pro Jihlavu jsem se rozhodl, protože jednala konkrétně a velice korektně," vysvětlil Rada.

V úvodu sezony ale Jihlavě ještě zřejmě nepomůže. "Jsem šest týdnů po operaci menisku. Doufám, že se co nejdříve dostanu na hřiště. K týmu bych se mohl připojit v příštím týdnu a začít s normálním tréninkem. Uvidíme, co k tomu řeknou lékaři a jak zareaguje samotné koleno," dodal.

Sedmadvacetiletý Josl je odchovancem Přerova a prošel týmy Zlína, Bystřice pod Hostýnem, Hranic, HFK Olomouc a Kroměříže. Odtamtud v roce 2007 zamířil do Prešova, kde nastoupil do 75 zápasů slovenské ligy.

Reklama

Související témata: