Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka touží opět po horní polovině tabulky

Uherské Hradiště

Umístění v horní polovině tabulky je po letošním sedmém místě cílem fotbalistů Slovácka v nadcházející sezóně. V letní přestávce tým posílili obránce Stanislav Hofmann z Mostu, středopolař Jan Martykán z Ústí nad Labem a ze Slovanu Bratislava míří na Moravu útočník Marek Kuzma, jehož příchodu chybí závěrečné doladění.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují z branky proti Spartě.

Článek

"Hranice našeho úspěchu a neúspěchu se láme okolo osmého místa. Rádi bychom se vyhnuli výkonnostním propadům," nastínil na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Trenér Miroslav Soukup považuje nastolený cíl spíše za hru čísel. "Nevím, zda je to úplně šťastné. Po loňské úspěšné sezoně jsme si na sebe upletli bič," uvedl Soukup, který by byl spokojen s tím, pokud by jeho svěřenci navázali kvalitou hry i výsledky na vydařenou sezonu.

"Závěr se nám povedl. Na sedmé místo jsme však neprošli jako nůž máslem," dodal Soukup, jenž je spokojen s příchody posil i oživením a zkvalitněním některých míst v sestavě.

Tým opustili po vypršení smluv brankář Miroslav Filipko a Vít Valenta. Na hostování do Mladé Boleslavi odešel útočník Václav Ondřejka, do Ústí nad Labem zamířil Josef Čtvrtníček a do Vlašimi Jaroslav Starý.

V přípravě odehrálo Slovácko jedenáct zápasů, v šesti zvítězilo a ve dvou remizovalo. Mezi prohrami byl i nezdar v předligové generálce s nováčkem bulharské ligy Botevem Plovdiv 2:4.

"Z herního pohledu byl aktuálně Plovdiv nejkvalitnější soupeř. Nevybírali si záměrně slabé soupeře, cílem bylo prověřit celý tým. Příprava splnila účel," pochvaloval si kouč.

Do úvodu sezony nezasáhnou po operaci tříselné kýly Filip Hlúpik a po operaci vyhřezlé plotýnky Michal Kordula. Hlúpik by měl do tří týdnů začít trénovat individuálně, Kordula se bude zotavovat zhruba dva měsíce.

Reklama

Související témata: