Hlavní obsah

Jihlava jde do sezóny s cílem zachránit se v první lize

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy mají před novou sezonou jednoznačný cíl v podobě záchrany v nejvyšší soutěži, kam postoupili po šesti letech. Klub proto navýšil rozpočet o devět miliónů korun na současných 55 miliónů.

Foto: Michal Doležal

Fotbalisté Jihlavy

Článek

V Jihlavě věří, že je tým připraven na to, aby se stal trvalou součástí první ligy a aby tato sezona nebyla jen epizodou. "Už když jsme před šesti lety spadli, tak jsem říkal, že jsme museli sestoupit, abychom pak postoupili natrvalo," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Vysočina by se chtěla pohybovat v klidném středu tabulky, k tomu ale potřebuje zvládnout náročný úvod. Jihlavští začnou se Slavií, pak přivítají Plzeň a následně vyrážejí do Hradce a Liberce.

"Los máme vražedný," připustil nový kouč František Komňacký, který do Jihlavy zamířil z Jablonce. "Nebudeme vyhlašovat, že chceme hrát o titul nebo o poháry. Chtěli bychom hrát v klidu uprostřed tabulky," dodal.

Mužstvo přes léto posílilo deset fotbalistů včetně zkušených Václava Kolouška, Ondřeje Šourka nebo brankáře Jana Hanuše. "Nechci říkat, že podoba kádru je konečná. Možná ještě někdo přijde. Potřebujeme posílit hlavně ve středové a obranné řadě," řekl Komňacký, kterého potěšil příchod nejnovější posily Tomáše Rady ze Sivassporu.

"Je to hráč, kterého jsem jako soupeř nikdy neměl rád. Vždycky mé hráče dokopal, nás na lavičce seřval, i proto jsem rád, že ho v Jihlavě máme. Jsme totiž hrozně hodné mužstvo a on je přesně tím typem fotbalisty, který dokáže spoluhráče strhnout," řekl na Radovu adresu Komňacký.

Novým kapitánem si hráči zvolili jedenadvacetiletého útočníka Stanislava Tecla.

Reklama

Související témata: