Hlavní obsah

Hradec Králové vstupuje do fotbalové sezóny s mnoha změnami

Hradec Králové

S novým trenérem, kapitánem, herním stylem i trávníkem vstoupí fotbalisté Hradce Králové do nové sezony první ligy. Konkrétní cíle nevyhlásili, podle kapitána Milana Fukala, který převzal pásku po Romanu Fischerovi, má tým kvalitu na umístění do osmého místa. Hodně si v týmu slibují od bosenské posily Harise Harby.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Dvořák z Hradce Králové (vlevo) a Martin Csech z Bohemians

Článek

Po odchodu úspěšného kouče Václava Kotala do Jablonce se v Hradci vydali novou cestou. Východočechy převzal Jiří Plíšek, který hned na úvod angažmá vyrazil s vedením klubu do Bosny, kde dlouho působil, a přivezli si odtamtud dva hráče - ofenzivního záložníka Harbu a útočníka Asima Zeka.

Zatímco v druhém případě jde o investici do budoucna, Harba si ihned našel místo v základní sestavě. "Je to jeden z největších přestupů, které jsme v Hradci udělali. Přišel nás docela draho," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Richard Jukl. "Zdobí ho kreativita při řešení finální fáze akcí," dodal Plíšek.

Vedle dvou Bosňanů přišli do týmu útočník Dušan Uškovič ze Slovenska a zkušený středopolař Tomáš Strnad. Bývalý hráč Bohemians či Kladna se vrátil ze slovenské ligy, v níž kopal za Senici. "Je to rváč, bojovník. Je důležité na hřišti ukázat, že tam jsme a nikoho se nelekneme," řekl Plíšek, který by se mohl ještě dočkat dvou posil, jejichž příchod by měl být dotažen v příštím týdnu.

Černý kůň soutěže

I přes odchody útočníka Pavla Černého či bývalého kapitána Fischera by měl být současný kádr silnější. Alespoň si to myslí nový kapitán Fukal. "Z hlediska síly má mužstvo kvalitu, aby se pohybovalo kolem osmého místa. A proč bychom třeba nemohli být černým koněm soutěže?" mínil bývalý reprezentant.

Trenér Plíšek po svém příchodu změnil rozestavení ze 3-4-3 na klasické 4-4-2. "Ještě si to musí sednout, ale neměl by v tom být problém," doplnil Fukal. Jedinou komplikací před startem sezony jsou zranění Malinského a Filipa Klapky. "S oběma jsem počítal do základní sestavy, to mě znepokojuje. Věřím ale, že si s tím poradíme a zvládneme i úvod sezony, kdy máme těžký los," připomněl Plíšek duely s Plzní a Jabloncem.

Novinkou je také nový trávník na Malšovickém stadionu. "Aby nám mohla být udělena licence, museli jsme zrekonstruovat trávník a sektor pro hosty. Ve vchodu na hrací plochu je také položena nová dlažba a okolí plochy jsme oseli travou, takže i vjem diváka bude o dost lepší, než když tam byl škvárový ovál," doplnil Jukl.

Reklama