Hlavní obsah

Sparta jako Slavia? Letenský tým bude hrát v sešívaném!

Praha

Tak to je gól! Fotbalová Sparta oblékne v nové sezóně dresy, které se nápadně podobají trikotům úhlavního rivala ze Slavie. Jednou z kombinací pro venkovní zápasy je totiž vertikálně rozpůlený šedobílý dres, který vypadá téměř jako tradiční „sešívaný“ trikot.

Foto: AC Sparta Praha

Manuel Pamič v novém dresu Sparty určeném pro venkovní zápasy.

Článek

Sparta při výběru barevné kombinace sáhla k bílé barvě, která má připomínat první ligový titul z roku 1912.  Pro letenské významný letopočet je dokonce umístěn na zadní části lemu trikotu. Druhou kombinací pro zápasy na hřištích soupeřů je již tradiční žlutá, doma bude Sparta nastupovat v klasické rudé.

„Nové dresy se nám líbí a věříme, že nám přinesou úspěch a štěstí v nové sezóně," poznamenal sparťanský záložník Ladislav Krejčí. „Líbí se nám a navíc jsou vyrobené z dobrého materiálu, doplnil další středopolař Josef Hušbauer s poukazem na „zelený" původ dresů: jedna sada je totiž vyrobena ze třinácti recyklovaných PET lahví.

Letná vábí missku

Nebyli to však jen sparťanští fotbalisté, kdo zbrusu nový dres Nike před startem ligového podzimu oblékl. V rámci kampaně na podporu prodeje permanentek se v rudém ukázala i úřadující Česká miss Tereza Chlebovská, která náklonnost k letenskému týmu „zdědila" po otci.

„V rodině máme hodně sparťanů. Jako vítězka soutěže jsem dostala byt v Praze, takže to budu mít na stadión mnohem blíž. Už se těším, až vyrazím," svěřila se Chlebovská, která dostala rudý trikot i se svým jménem na zádech.

Reklama

Související témata: