Hlavní obsah

Opavu povede Palička, prohodil se s Hapalem

Fotbalový trenér Vlastimil Palička si prohodil místo s Pavlem Hapalem, který v pondělí vyměnil opavské angažmá za Zlín. Bývalý kouč Tescomy, jenž byl odvolán po sobotní porážce v Uherském Hradišti, se dnes s představiteli Slezského FC dohodl na podmínkách svého působení do konce podzimní části. Ve středu bude opavským hráčům představen jako Hapalův nástupce.

Foto: internet

Opavští fotbalisté už mají nového trenéra.

Článek

Padesátiletý Palička bude na opavské střídačce sedět zatím jen v příštích šesti týdnech. Kontrakt podepsal do 15. prosince. "Nechali jsme mu prostor, aby tým poznal a sžil se s ním. Pokud bude v prosinci oboustranný zájem k další spolupráci, můžeme uplatnit opci, která je součástí podepsané smlouvy, a kontrakt automaticky prodloužit do 30. června roku 2006," řekl ČTK tiskový mluvčí Jiří Berousek.

Paličkovi bude v Opavě asistovat Jiří Fryš, který v poslední době působil v Prostějově. Kuriozitou trenérské rošády je fakt, že Opava v oficiálním prohlášení vysvětlila Hapalův odchod chabými výsledky. Pětatřicetiletý ambiciózní kouč se přitom v neděli sbalil a zlínskou nabídku přijal z vlastní iniciativy. Až potom začal Slezský FC shánět náhradu.

"Na základě neuspokojivých výsledků klub přijal výpověď Pavla Hapala i asistenta Jiřího Nečka a k poslednímu říjnu s nimi ukončil pracovní poměr. Angažováním trenéra očekáváme, že před sezonou na mnoha místech posílený tým začne dosahovat lepších výsledků, i když hra pod Hapalem určitě nebyla špatná," uvedl Berousek. Slezanům patří v tabulce třinácté místo, v jedenácti kolech získali deset bodů.

Paličku do Opavy doporučil právě Hapal. Oba trenéry, původem i bydlištěm z Olomouce, pojí letité přátelství. Slezský klub bude pro Paličku čtvrtým prvoligovým angažmá. Předtím působil v Olomouci a Jablonci, letošní sezonu zahájil ve Zlíně, ale porážka v Uherském Hradišti v jedenáctém kole ho stála místo.

Reklama

Související témata: