Hlavní obsah

Sparta prahne po odvetě, tuší před derby nezmar Gedeon

Týden před startem ligy oslavil 37. narozeniny, do fotbalového důchodu se však rozhodně nechystá. „Věk se zastavit nedá. Příkladem mi ale je liberecký Tomáš Janů. Tomu už je devětatřicet. Kdybych vydržel hrát jako on, to by byla pecka,“ usmívá se Patrik Gedeon. V sobotu tedy znovu navlékne kapitánskou pásku a povede Duklu do pražského derby se Spartou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Patrik Gedeon je stále v ligové ráži...

Článek

Juliska uvidí jeden z taháků premiérového kola Gambrinus ligy. Právě na Dukle ztratila Sparta remízou 1:1 kolo před koncem minulé sezóny definitivně šanci na titul. A teď se sem v nejkratší možné době vrací, aby zahájila nový útok na mistrovský triumf.

„Počítám, že Sparta zápas pojme jako odvetu. Před dvěma měsíci u nás ztratili šanci na titul. Teď budou chtít začít ligu lépe," očekává Patrik Gedeon.

Jeho Dukla coby nováček se Spartou neprohrála, na podzim remizovala na Letné 0:0. A bodík by brala i tentokrát. „Nechci tvrdit, že známe recept na Spartu. V obou zápasech jsme s trochou štěstí přežili pár šancí a pak se osmělili. Navíc nám pomohlo, že ani jednou proti nám nehrál Kweuke."

Obhájit šesté místo bude náročné

Na Julisce si uvědomují, že druhý rok mezi elitou často bývá kritický. „Teď už si na nás všichni soupeři dají pozor. V létě odešli Švejdík, Hanousek a Lietava, pro Duklu tři výjimeční hráči. Obhájit šesté místo bude strašně těžké," má jasno kapitán.

Na Julisce začíná pátý rok a poslední sezóny už jsou tak trochu nad plán. „Před dvěma lety jsem měl těžké zranění, tehdy už jsem pomýšlel na konec. Dukla mi ale vyšla vstříc a hraju dál. Už jsem byl trochu v zapomnění a Dukla mě zase vrátila do povědomí," líčí Gedeon, bývalý hráč Blšan, Slavie či Vaduzu.

Trenérská škola ještě počká

Smlouvu má do konce nové sezóny, v budoucnu počítá se studiem nejvyšší trenérské licence. „Škola chce čas, zatím chci hrát. Příprava byla dobrá, neměl jsem žádné zdravotní potíže. To se mi určitě něco stane..." usmívá se Gedeon.

To by byla pro mužstvo pohroma, Dukla svého kapitána stále potřebuje. Tím spíše, že po Spartě nastoupí ve druhém kole v Liberci. „Parádní los, hned v úvodu narazíme na dva nejlepší týmy z minulé sezóny... Začínáme zkrátka zostra, žádný zápas na rozjezd. Aspoň si hned nastavíme zrcadlo, na co máme. A může se nám hodit, že je budeme mít rychle za sebou," doufá Gedeon.

Reklama

Související témata: