Hlavní obsah

Do Sparty mě prý nechtěl majitel Křetínský, tvrdí Lafata a odstartoval sezónu gólem

Jablonec

Král ligových střelců z posledních dvou sezón David Lafata zahájil nový ročník fotbalové Gambrinus ligy stylově. Gólem přispěl k vítězství FK Baumit Jablonec nad Baníkem Ostrava, když po vedoucí brance v týmu debutujícího Zoubeleho zvyšoval na konečných 2:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost jabloneckého kanonýra Davida Lafaty.

Článek

„Sláva, že máme tři body, ale je pravda, že nám ofenzivní souhra vázla a moc šancí jsme si nevypracovali. Zbytečně jsme se tlačili středem hřiště. Hlavně v prvním poločase jsme nebyli příliš aktivní, protože Baník dobře bránil a vykrýval prostory. Navíc jsme se dopustili několika chyb při rozehrávce. Naštěstí jsme to přežili," pustil se do hodnocení  Lafata.

„Skvěle nás podržel brankář Valeš. Ve druhé půli jsme silou vůle dvakrát skórovali a výsledek vypadá lichotivě vzhledem k průběhu hry. Jsem rád za ten gól a ukázalo se, že se dá vyhrát i zápas, který směřuje k bezbrankové remíze," líčil útočník, který se smířil s neuskutečněným přestupem do Sparty.

Nikam se necpe

Jaké prožíval pocity, když mu Jablonec nedal souhlas k odchodu na Letnou? „Zpočátku jsem byl zklamaný, že to nevyšlo. Kdybych řekl, že ne, tak bych lhal. Ale už s tím nic nenadělám, to není moje věc," řekl Lafata.

Proč z přestupu sešlo? „Pokud vím, tak o mě ze Sparty stál hlavně trenér Lavička. Bylo mi nakonec řečeno, že majitel klubu pan Křetinský takový zájem neměl, takže se nikam necpu. Budu dál bojovat za Jablonec," tvrdil zkušený forvard.

Láká ho obhajoba střelecké koruny? „Bylo by pěkné vyhrát soutěž kanonýrů třikrát po sobě. Nad tím, kolik bych chtěl dál letos gólů, jsem ale nepřemýšlel. Hlavně, abychom dokázali stejně jako proti Ostravě dotáhnout k vítězství zápasy, v nichž se nám třeba nebude dařit. Čekám, že především při našich domácích utkáních budou soupeři poctivě bránit," uvažoval Lafata. A kudy by měla vést cest k úspěchům? „Musíme se zlepšit v kombinaci, dávat další góly a nedělat defenzivní chyby. Jedině tak můžeme napravit rozpačité jaro," dodal střelec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články