Hlavní obsah

Příbram - Liberec 0:4Liberec začal obhajobu titulu čtyřgólovou kanonádou v Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Štajner (penalta) 0 : 1
58. Hájovský (vlastní) 0 : 2
70. Vácha 0 : 3
77. Fleišman 0 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce zahájili obhajobu titulu v první lize jasnou výhrou 4:0 na hřišti Příbrami. Skóre otevřel pět minut před přestávkou z pokutového kopu Štajner, po změně stran zvýšili vlastním gólem Hájovský, z přímého kopu Vácha a z brejku Fleišman. Příbram tak v součtu s minulou sezónou prohrála v lize pošesté za sebou, naopak Liberec si zvedl sebevědomí před duelem 3. předkola Ligy mistrů s Kluží.

Foto: Petr Eret, ČTK

Liberečtí fotbalisté proměnili svůj úvodní duel nového ligového ročníku v jasnou záležitost, jejich vedoucí branku proti Příbrami vstřelil na sklonku první půle z penalty Jiří Štajner (třetí zprava).

Článek

Příbram nasadila oproti minulé sezóně hned šest nových hráčů včetně nejčerstvější posily Wágnera, který se v týdnu připojil k týmu na hostování z Plzně. Liberec udělal několik změn v sestavě oproti předkolu Ligy mistrů s Karagandou, tou největší bylo, že se Kušnír vysunul z pozice pravého beka do zálohy.

V úvodu se hrál spíše opatrný fotbal a hlavně na domácích bylo vidět, že ještě mají problém se souhrou. Až kolem 20. minuty se začaly množit šance na straně Liberce. Jenže Štajner vystřelil z hranice vápna nedůrazně a ještě přímo na brankáře Hrušku. Krátce nato Hruška boxoval jen ke Kušnírovi, ale hned svou chybu napravil a střelu liberecké posily rychlým pádem zneškodnil.

Ve 28. minutě Hrušku nepropálil Kušnír a dorážky Breznaníka s Bosančičem zneškodnil na brankové čáře stoper Kvída. Mladý příbramský obránce si však vzápětí svou ligovou premiéru pokazil. Při libereckém závaru hned neodkopl míč, obral ho o něj Kušnír, Kvída ho fauloval a sudí nařídil pokutový kop. Míč si postavil Štajner a tvrdou střelou pod břevno nedal Hruškovi šanci.

Z příbramských hráčů byl nebezpečný jen Danoski, který chvílemi motal liberecké stopery, a tak trenér Vavruška sáhl hned ke dvěma střídáním. Především příchod Koukala pomohl, ale i tak to byl nadále Liberec, kdo hrozil. Šural ještě rychlý brejk zakončil jen tvrdou ránou do tyče, pak ale zatáhl míč Breznaník a jeho střílený centr si do vlastní branky srazil stoper Hájovský.

Hra Příbrami se pak definitivně složila a Liberec podnikal jeden rychlý brejk za druhým. Do obrovské šance se dostal Fleišman, ale Hrušku nepřekonal, stejně jako o chvíli později Štajner. Pojistku tak dal 20 minut před koncem Vácha, technickou střelou z přímého kopu, na kterou gólman Hruška ani nereagoval. Debakl pak završil Fleišman, který si naběhl na přihrávku Kušníra a netradičně pravačkou rozvlnil síť počtvrté.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:4 (0:1)
Branky: 40. Štajner z pen., 58. vlastní Hájovský, 70. Vácha, 76. Fleišman. Rozhodčí: M. Paták - Jiřík, Blažej. ŽK: Bosančič, Hadaščok (oba Liberec). Diváci: 1700.
Příbram: Hruška - P. Pilík, Hájovský, Kvída, Mišůn - Trapp (69. Šlapák) - T. Pilík, Kalivoda (44. Koukal), Pleško - Wágner (46. Krbeček), Danoski. Trenér: Vavruška.
Liberec: Bičík - Ljulka, Tóth, Kelič, Fleišman - Kušnír, Vácha, Bosančič, Breznaník (81. Maicon) - Šural (63. Hadaščok), Štajner (77. Blažek). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: