Hlavní obsah

Dukla - Sparta 1:1Sparta už má z Dukly komplex, do třetice s ní jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Hašek (penalta) 1 : 0
94. Kweuke 1 : 1
Záznam online reportáže

Sparta to na Duklu zkrátka neumí. V minulé sezóně s ní coby nováčkem letenští fotbalisté jen dvakrát remizovali a v premiéře nového ročníku si na Julisce připsala znovu jen remízu. První gól zápasu dal Pavel Hašek z penalty, kterou paradoxně zavinil stoper Švejdík, jenž minulou sezónu prožil na hostování právě v Dukle. Za hosty až v nastavení vyrovnal Kweuke. Sparta nepředvedla výkon hodný jednoho z hlavních favoritů Gambrinus ligy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Až trefa Leonarda Kweukeho zajistila fotbalistům pražské Sparty v derby s Duklou alespoň bod

Článek

Jen dva a půl měsíce trvalo, než se Sparta znovu vrátila na Julisku. Proti sestavám, které vyběhly na trávník 9. května v předposledním kole minulého ročníku, udělala Dukla v ligové premiéře tři a Letenští pět změn. Hosté tak trochu vynuceně, protože Matějovský se do pořádku nedal a jeho kapitánskou pásku převzal Jarošík.

Uběhlo jen dva a půl minuty, a sparťan Gil, první Španěl v české lize, spatřil žlutou kartu... Sparta byla v úvodu aktivnější, Grajciar z přímého kopu jen těsně minul branku a po pěkně kombinaci se do šance dral Kadeřábek. Dukla kontrovala pohotovou střelou kapitána Gedeona, kterou Vaclík s námahou vyrazil na roh. Pak měli domácí velké štěstí, Švejdíkův centr odvracel Hašek dost riskantně směrem na vlastní branku a gólman Rada v poslední chvíli vyrazil míč směřující do sítě.

Kouč Dukly Luboš Kozel spoléhal, že kanonýra Lietavu by mohl nahradit mladý Přeučil. A žolík se mu odvděčil. Před koncem úvodní půlhodinky dravě vnikl do vápna, exduklák Švejdík ho naivně fauloval a sudí Hrubeš s nařízením penalty neváhal. Míč si postavil Pavel Hašek, syn bývalého dlouholetého hráče a trenéra Sparty, a poslal Duklu do vedení.

Opaření Letenští tak pokračovali tam, kde v minulé sezóně skončili. Kweukeho šance byla nadějná, k vyrovnání však nevedla. Zaskočený favorit za deště odpochodoval do šaten s jednogólovým mankem.

Také po přestávce se sparťané snažili o vyrovnání. Žádný ofenzivní uragán však nespustili a další šanci Kweukeho domácí opět přežili. Byli si čím dál tím jistější, že pokud budou pozorně bránit, nervózní Sparta jim neublíží.

Hosté byli nebezpeční až v samém závěru, jenže brankář Rada skvěle zneškodnil šance Kweukeho i Krejčího. V pětiminutovém nastavení se přece jen dočkali zalouženého vyrovnání, o které se po centru Hušbauera postaral Kweuke.

Dukla Praha - Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branka: 30. z pen. Hašek - 90+4. Kweuke. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pospíšil, T. Kovařík. ŽK: Hašek, Malý, Podrazký, Gedeon, Pospěch - Gil, Švejdík, Kweuke, Hušbauer. Diváci: 4257.
Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek - Berger (68. Podrazký), Přeučil (78. Pospěch), Svatonský (87. Štetina). Trenér Luboš Kozel.
Sparta: Vaclík - Gil (66. Vidlička), Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadeřábek (74. Přikryl), Grajciar (62. Kerič), Hušbauer, Krejčí - Kweuke. Trenér Vítězslav Lavička.

Reklama

Související témata: