Hlavní obsah

Kweuke pokazil Dukle senzaci, jeho Sparta byla blízko výbuchu

Praha

Když nic jiného, premiérové zápasy v Gambrinus lize fotbalisté Sparty umí. Na Julisce však moc nescházelo, aby hned v prvním kole vyhořeli. Kamerunský útočník Kweuke jim na Dukle zachránil bod za remízu 1:1 až ve čtvrté minutě nastaveného času. Podle bookmakerů hlavní favorit na titul zklamal hned na startu. S loňským nováčkem do třetice uhrál jen bod, tentokrát zlatý...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Až trefa Leonarda Kweukeho zajistila fotbalistům pražské Sparty v derby s Duklou alespoň bod

Článek

Kapitán Dukly to přivolal. V týdnu před zápasem Patrik Gedeon upozorňoval, že k minulým remízám se Spartou přispělo, že za ni ani jednou nehrál Kweuke. Nebýt právě kamerunského obra, mohla Dukla dokonce i vyhrát!

„Samozřejmě jsem si na svá slova vzpomněl. Však jste viděli, jak nás Kweuke celý zápas zlobil. Na českou ligu je to nadstandardní hráč. Jednou si ve vápně přece jen místo našel a vyřešil to parádně," uznal Gedeon. „Jsme zklamaní. Bod se Spartou je samozřejmě dobrý, ale už jsme měli uhrát tři," dodával kapitán.

„Kdybychom vyhráli, tak bych vám potvrdil, že to na Spartu umíme. Jenže závěr jsme měli odehrát líp. Dostali nás pod velký tlak, při množství dlouhých centrů už to bylo dost o štěstí. Kdyby bylo nastavení kratší, mohli jsme to ustát, ale nestalo se," litoval trenér Luboš Kozel.

Hubenou remízu musí Sparta brát

Sparta musí napravovat zpackané jaro, během něhož ztratila šestibodový náskok a tím pádem i mistrovský titul. Plichta z Julisky do jejích nových plánů moc nezapadá. „Chtěli jsme samozřejmě víc než bod, ale když dlouho prohráváte a vyrovnáte pár sekund před koncem nastavení, musíte remízu brát," uznal staronový letenský kouč Vítězslav Lavička.

Jestliže chtěl vicemistr získat klid do úvodu sezóny, dostal se spíš pod tlak. Tak jako na jaře... „Možná to náš nedávný zápas na Dukle připomíná, ale nad tím já nepřemýšlím. Co jsem ve Spartě, tak je tady tlak pořád stejný. Každý týden musíme vyhrávat. Teď je to stejné. V týdnu musíme zvládnout vstup do pohárové sezóny, pak zase vyhrát v lize," poukázal mladý záložník Ladislav Krejčí.

„Další zápasy ukáží, jakou cenu pro nás bod z Dukly má. Chybělo mi víc kvality v závěrečné třetině hřiště. Představuji si, že si vytvoříme ještě víc brankových šancí. Ale cením si, že mužstvo ukázalo charakter a šlo za vyrovnáním až do samotného konce," bral Lavička zavděk i málem.

Reklama

Související témata: