Hlavní obsah

Slovácko - Brno 0:1Ligový nováček z Brna zahájil nový ročník výhrou na půdě Slovácka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pernica 0 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté ligového nováčka Zbrojovky Brno zvítězili v úvodním kole překvapivě v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 1:0. Vítěznou branku vstřelil v 5. minutě obránce Luděk Pernica. Slovácko už ve čtrnácti ligových zápasech Brno neporazilo a soupeři plných 790 minut nevstřelilo branku. Sedmý tým minulého ligového ročníku se proti takticky lépe hrajícím Brňanům opět neprosadil.

Článek

Oproti generálce sáhl trenér Slovácka Miroslav Soukup pouze k jedné korektuře, v útoku se místo Kováře objevil Kuzma. Také brněnský Petr Čuhel ve své ligové premiéře v roli hlavního kouče sáhl k jedné změně. Na předzápasovém tréninku se zranil Glaser, jehož nahradil Mezlík. Brňané se pustili do svého soupeře s nováčkovským zápalem. Jejich hru zdobila kromě bojovnosti i mnohem přesnější kombinační souhra. Roli dirigenta převzal Zavadil, kterého na hrotu útoku doplňoval zkušený Švancara.

Aktivita soupeře viditelně domácí Slovácko zaskočila. Už po pěti minutách po rohovém kopu Zavadila míč přelétl přes pokutové území až na volného Pernicu, který z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě. Rychlá branka dodala Brňanům sebedůvěru. Ovládli střed hřiště, jejich centrované míče sice stačil odvracet stoper Trousil, krajní zadáci domácího týmu ale tápali a nechávali protivníkovi hodně prostoru k průnikům.

Po čtvrt hodině se dostal do šance Švancara, jeho střele chyběla razance a brankáře Melichárka nepřekvapila. Brňané se dostávali mnohem častěji k zakončení, naopak jejich soupeř za celý první poločas ani jednou netrefil branku. Slovácko většinou spoléhalo na dlouhé odkopy, útočník Došek se neprosadil.

Ve druhém poločase sice už hrálo Slovácko odvážněji, změna ale přinesla pouze chvilkovou územní převahu bez střeleckých příležitostí. V závěrečných dvaceti minutách vsadil domácí tým na útočnou kartu. I když se Zbrojovka dostala pod tlak, spoléhala na bleskové protiútoky do otevřené obrany. V 75. minutě prošel Švancara obranou soupeře a jeho únik zastavil až brankář Melichárek. V závěru se už výkon Slovácka změnil jen v zoufalou křeč a takticky dobře hrající Brňané vítězství udrželi.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 0:1 (0:1)
Branka: 5. Pernica. Rozhodčí: Jech - Košec, J. Paták. ŽK: Kubáň - Kaufman. Diváci: 6152.
Slovácko: Melichárek - Kubáň, Košút, Trousil, Reinberk - Volešák, Daníček (46. Trávník), Martykán, Kerbr (59. Kovář) - Došek, Kuzma (72. Lukáš). Trenér: Soukup.
Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernica, Husár - P. Mezlík, Šoljič, Zavadil, Lutonský (88. Halaška) - Švancara (90. P. Buchta), Jurdík (60. Fall). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice