Hlavní obsah

Sparta vydřela v premiéře jen bod, Lavička si cení aspoň charakteru týmu

Podle bookmakerů sázkových kanceláří je fotbalová Sparta největším favoritem na zisk mistrovského titulu v novém ročníku Gambrinus ligy. Soutěž však začala poněkud nemistrovsky. Remízu 1:1 na Dukle jí zajistil Kweuke až ve čtvrté minutě nastavení. Staronový sparťanský trenér Vítězslav Lavička tak má hned po prvním duelu nové sezóny o čem přemýšlet.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězslav Lavička, trenér fotbalistů pražské Sparty

Článek

Remíza je pro Spartu na úvod ligy trochu málo.

Chtěli jsme samozřejmě víc než bod, ale když dlouho prohráváte a vyrovnáte pár sekund před koncem nastavení, musíte remízu brát. Další zápasy ukáží, jakou cenu pro nás bod z Dukly má.

V čem budete muset nejvíc přidat?

Chybělo mi víc kvality v závěrečné třetině hřiště. Představuji si, že si vytvoříme ještě víc brankových šancí a dokážeme je lépe realizovat. Ale cením si, že mužstvo ukázalo charakter a tvrdě bojovalo o zvrat, šlo za vyrovnáním až do samotného konce.

Hodně jste postrádali zraněného kapitána Matějovského?

Marek samozřejmě chyběl, protože je to jeden z nejkreativnějších hráčů. Jeho úlohu převzali jiní hráči, chyběla nám však větší efektivita. Měli jsme optickou převahu, ale chvílemi to bylo spíš takové házenkářské obléhání. Chybělo nám třeba prostrčení míče za obranný blok, nedostali jsme se ani ke střelbě ze střední vzdálenosti, protože domácí nás dobře pokrývali.

Gól jste inkasovali z penalty, kterou zavinily chyby noviců Gila a Švejdíka...

Šlo o chybu v součinnosti defenzivy na pravé straně. Dukla si na to počkala a přišel zasloužený trest. Možná to je i tím, že oba hráči jsou v základní sestavě noví. Popovídáme si o tom a chci věřit, že příště už takovou chybu neuděláme.

Jak výkon nových hráčů hodnotíte?

Pro Pabla to nebyla jednoduchá situace. Zvyká si na nový způsob hry v českém prostředí. Věřím, že se jeho hra bude zlepšovat a stane se důležitým hráčem týmu. Pro Ondru Švejdíka to byl prestižní zápas proti hráčům, se kterými ještě nedávno seděl v jedné kabině. Svedl spoustu soubojů, kromě jednoho zákroku působil jistě a odvedl dobrou práci. Rozhodně nezklamal.

Reklama

Související témata: