Hlavní obsah

Švancara vítězství na Slovácku za satisfakci nepovažoval, spoluhráčům připraví odměnu

Uherské Hradiště

Po roce slaví vítězný návrat mezi elitu. Fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří se prokousali do nejvyšší soutěže až ze čtvrté příčky druholigové tabulky, dokázali na úvod sezóny zvítězit na hřišti Slovácka díky Pernicově trefě už v páté minutě střetnutí 1:0 a připsali si premiérové tři body.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Luděk Pernica (vlevo) a Petr Švancara z Brna se radují z jediné branky v zápase proti Slovácku.

Článek

„Honza Trousil mi nechal v soupeřově šestnáctce po rohu na chvíli trochu prostoru. Centrovaný balón se mi povedlo zblízka usměrnit do sítě," jásal stoper Luděk Pernica, který gólem korunoval svůj výtečný výkon. „Získali jsme hrozně důležité body, které by nám měly pozvednout sebevědomí. Moc nám v Uherském Hradišti pomohli naši fanoušci. Věřím, že jich hodně přijde i na domácí premiéru s Teplicemi," těšil se Pernica.

Obrovskou radost z vítězství měl i útočník Zbrojovky Petr Švancara, jemuž právě ve Slovácku loni neprodloužili smlouvu. „Zda to teď beru jako osobní satisfakci? To rozhodně ne! Vždyť mně hradišťský klub dal na dva roky práci. Nikdy mi nedlužil ani korunu. A místní příznivci mě taky měli rádi," tvrdil Švancara.

Za výhru nachystá prý spoluhráčům v brněnské kabině nějakou odměnu. „Nebudu říkat, co to bude. Ale jsem hrozně šťastný. Ještě před půl rokem jsme byli čtrnáctí ve druhé lize a teď jsme si připsali vítězství v nejvyšší soutěži. Navíc po velmi solidním výkonu. Mnoho jsme toho domácím nedovolili a sami jsme mohli z nadějných přečíslení přidat další branky. I já jsem mohl naše vedení zvýšit. Musíme ovšem pořád stát oběma nohama na zemi a zůstat pokorní. Čekají nás totiž další těžké duely," věděl Švancara.

Musí se nad sebou zamyslet

Fotbalistům Slovácka se už potřetí v řadě první střetnutí sezóny na domácím stadiónu nevyvedlo. „Raději bych začínal v Plzni nebo na Spartě než zápasem s týmem, v němž nás skoro všichni považují za favority. Jenže loni jsme utkání s Příbramí nezvládli a tentokrát s Brnem taky ne. To by se nemělo stávat, kostru týmu máme dostatečně zkušenou. Jsme zase za hlupáky," neskrýval naštvání Miroslav Soukup, kouč celku z Uherského Hradiště.

Uznal, že Zbrojovka uspěla v moravské bitvě zaslouženě. „Na Brňanech byla znát veliká postupová euforie. Chtěli hrát, vytvářeli si šance. My jsme naopak byli zbabělí. Rychle inkasovaný gól nás bohužel nenakopl. Měli jsme hodně nevynucených ztrát míčů a scházela nám agresivita. Soupeř byl zkrátka lepší," uznal Soukup.

Útočník Slovácka Libor Došek tvrdil, že by na zápas se Zbrojovkou nejradši okamžitě zapomněl. „Ne proto, že jsme prohráli zrovna s Brnem, kde jsem kdysi působil. To už je dávno pryč. Hrozně mně ale vadí, jak strašný výkon jsme podali. Naprosto bez pohybu a bez myšlenky. Zkrátka úplně všechno bylo z naší strany špatně. Musíme se nad sebou urychleně zamyslet, aby se nestalo, že budeme hrát jen o záchranu," obával se.

Reklama

Související témata: