Hlavní obsah

Všechno ještě není super, ale jdeme nahoru, liboval si Šilhavý po liberecké kanonádě

Příbram

Krize z úvodu sezóny, která znamenala prohru v Superpoháru a dva nepřesvědčivé výkony v předkole Ligy mistrů proti Karagandě, je zřejmě zažehnána. Liberečtí fotbalisté vstoupili do nového ligového ročníku přesvědčivou výhrou na hřišti překvapení loňské sezóny Příbrami.

Foto: Petr Eret, ČTK

Liberečtí fotbalisté se radují, jejich vedoucí branku v duelu s Příbramí vstřelil na sklonku první půle z penalty Jiří Štajner (třetí zprava).

Článek

„Byli jsme kritizováni za tři utkání, která nám nevyšla. Jsem rád, že jsme se trochu zvedli a naše výkony jdou nahoru. Neříkám, že je všechno super, ale prosadili jsme se střelecky a mohl by to být pozitivní impuls před zápasem 3. předkola Ligy mistrů s Kluží," uvedl kouč Liberce Jaroslav Šilhavý.

Skóre otevřel pět minut před přestávkou z pokutového kopu Štajner po faulu debutanta v příbramské sestavě Kvídy na Kušníra. Když si dal krátce po pauze vlastní gól další nový příbramský stoper Hájovský, bylo vymalováno. Liberec soupeře dorazil brankami Váchy z trestného kopu a Fleišmana. „Bylo znát, že jsme rozehranější než Příbram. Možná i proto je skóre takhle vysoké," mínil Šilhavý.

Teď už myslí na Kluž

V sestavě udělal nějaké změny. Šetřil Nezmara, který má zlomený prst na noze, a také dalšího matadora v sestavě, kapitána Janů. Poprvé si v lize zahrál Ukrajinec Ljulka, který hrál pravého obránce a Kušnír se vysunul do zálohy. „Protože program je našlapaný, musíme protočit víc hráčů. Ljulka to zvládl dobře, jeho výkon gradoval," chválil posilu z Dynama Kyjev kouč. „A Kušnír nemá problém zvládnout oba posty, je zkušený," dodal Šilhavý.

Teď už myslí hlavně na Kluž. „Už jsme koukali na záznamy nějakých zápasů. Na tom posledním, který Kluž hrála v pátek, jsme měli pozorovatele, tak si to vyhodnotíme," prozradil trenér Liberce.

Příbram vůbec nestíhala v obraně

Zato v Příbrami mají po nevydařené premiéře důvod k zamyšlení. Trenér Vavruška protočil sestavu, některé stálice z minulé sezóny nechal sedět a do týmu zapracoval hráče jako Danoski, Kalivoda, Hájovský, Kvída či Trapp. Nastoupil i útočník Wágner, jehož hostování z Plzně se dotáhlo teprve v pátek. „Byl to risk, který nevyšel. Podobně to bylo u Kalivody, který se nedostal do hry dopředu ani dozadu," nechápal David Vavruška.

„Spíš mě mrzelo, že jsme vůbec nestíhali v obraně, dozadu chyběla jakákoliv disciplína. V obraně máme dlouhodobě problém a snažíme se doplňovat stopery. Mladý Kvída to měl těžké, když mu nepomohou hráči před ním," přiznal.

Reklama

Související témata: