Hlavní obsah

Vrba Pilaře a Petrželu příliš nepostrádá. Fillo byl po přestávce výborný, chválil kouč

Karel FeltPrávo

Bez krajních záložníků Václava Pilaře a Milana Petržely nebyla Viktoria Plzeň v neděli proti Hradci Králové po krajích tolik nebezpečná. Kouč Pavel Vrba přiznal, že jeho hráči se jen těžko dostávali přes dobře bránící Východočechy.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňsští fotbalisté se radují z gólu proti Hradci Králové.

Článek

„Mají velmi kvalitní krajní beky Holeše a Poděbradského. Dobře bránili i ostatní. Měli jsme s tím problémy, jak se do jejich obrany dostat. Když se nám podařilo dát vedoucí gól, bylo to už nahoru dolů. Hradec se po změně stran víc pouštěl do ofenzívy a hru otevřel. My jsme si vytvářeli nebezpečné akce a výsledkově jsme nakonec zápas zvládli,“ konstatoval Vrba.

V zásobě další záložníciUž v poločase střídal levého záložníka Edgara Malakjana. „Bylo to kvůli výkonu, až pak jsem si všiml, že chodí o francouzských holích... Máme dalšího zraněného hráče, to zkrátka ze zápasů vyplývá. Přesto nemám obavu, že bychom nedokázali Pilaře a Petrželu nahradit. Fillo sice nehrál v první půli podle mých představ, ale ve druhé už byl výborný,“ chválil nakonec Pavel Vrba.

„Pokud hráči nebudou plnit to, co od nich chci, budou se mnou mít problém. Dobře si vedli také Hora a Ďuriš. Ten nehrál od začátku jen proto, že jsem ho chtěl pošetřit na čtvrteční zápas s Chorzowem v Evropské lize, protože Bakoš je stále ještě v trestu. Máme dost hráčů na oba kraje středové řady a jsou tu i další, kteří čekají na příležitost. Možná budete překvapení, až je uvidíte,“ dodal plzeňský kouč.

„Je pravda, že nějaké probouzení ze strany trenéra tam v poločase bylo. Ale já si pořád zvykám a ptám se Františka Rajtorala, kam mu mám nabíhat. Přeci jenom on byl zvyklý pár let na Petrželu. Se svým výkonem nejsem spokojený nikdy, takže ani ten proti Hradci nebudu hodnotit,“ říkal po utkání Martin Fillo.

Plzeň doslova prohospodařila sérii standardních situací. Vyhrát mohla a měla víc než 3:0. „Standardky jsme neproměňovali, jak jsme chtěli. Mému gólu předcházel hezký centr z pravé strany. Snažil jsem se dostat před obránce a trefit bránu, což se povedlo. Hradec hru později víc otevřel a my jsme dali další branky,“ nabídl svůj pohled autor první branky Viktorie Daniel Kolář.

Facka od učiteleHradec zejména v první půli výborně bránil. Plzeň si nevěděla s jeho obranou rady. Kouč Jiří Plíšek přesto nebyl spokojený. „Byli jsme příliš ustrašení. Plzeň předvedla, proč už třetí rok patří do absolutní české špičky. My jsme sice nepouštěli soupeře do šancí, ale první gól jsme dostali po hrubé chybě obrany, která nepokryla hned dva hráče Viktorie,“ zlobil se trenér.

Nakonec ale přiznal: „Takový fotbal bychom chtěli hrát a dnes jsme měli výborného učitele. Pro nás je lepší, že jsme dostali facku hned na začátku ligy, než abychom žili v nějakých chimérách. Takový zápas totiž nejlépe odhalí všechny slabiny. Chvíli potrvá, než hráči zažijí to, co po nich chci.“

Reklama

Související témata: