Hlavní obsah

Klukům jsem to zkazil, prohru beru na sebe, uznal boleslavský Mareš po zahozené penaltě

Josef PešoutSport.czPrávo

Vyloučení domácího Ljevakoviče a hostujícího Magery a k tomu neproměněná penalta v podání Mareše, to byly nepřehlédnutelné momenty emocemi poznamenaného duelu mezi fotbalisty Teplic a Mladé Boleslavi. Severočeši v něm díky gólu Mahmutoviče vydřeli vítězství 1:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Milan Matula (vlevo) a mladoboleslavský Jakub Mareš v utkání prvního kola Gambrinus ligy.

Článek

„Začátek utkání se nám podařil. Měl jsem tam dobré balóny a cítil jsem se dobře. Proto jsem si na pokutový kop věřil. Bohužel jsem se dopustil jedné chyby, kterou jsem předtím ještě nikdy neudělal. Rozhodl jsem se, že míč kopnu zrovna do té strany, kam skočil brankář Grigar," líčil mladoboleslavský záložník Jakub Mareš. „Nad tím, že Tomáše znám ze společného působení v Teplicích, jsem vůbec nepřemýšlel. Kdybych se trefil lépe, byl by to určitě gól. Prostě jsem to ale provedl špatně, takže porážku beru na sebe. Klukům jsem zápas zkazil jenom já. Mohl jsem srovnat na 1:1, navíc jsme hráli v početní převaze," nehledal výmluvy neúspěšný exekutor.

„Penalty jsem úspěšně kopal i v přípravě a najednou přišel zápas, kdy jsem poprvé v podobné situaci selhal. Paradoxně na půdě klubu, v němž jsem strávil převážnou část dosavadní kariéry," pokrčil rameny Mareš. A co soudil o nařízení pokutového kopu? „Přiznám se, že jsem celou akci moc dobře neviděl. Ptal jsem se rozhodčího, který mi řekl, že tam byla ruka," líčil záložník.

Co nezdar z Teplic může s Boleslaví udělat před pohárovým duelem na hřišti Twente Enschede? „Škoda dalšího oslabení kvůli zranění Rolka. A ke hře? Musíme se sebrat a rozebrat si ligový výkon. Máme na to pár dní," pravil Mareš.

Rosa zahrál rukou, Grigar zazářil

Teplický stoper Antonín Rosa vysvětlil, jak to bylo s jeho hraním rukou: „Vím, že byla, ale snažil jsem se u rozhodčího orodovat, že jsem si míč srazil na ruku sám a že to nemusí být penalta. Ale sudí mi tvrdil, že míč směřoval na branku a píská se pokutový kop. Musel jsem to akceptovat. Naštěstí jsme uhájili tři body, i když v naší hře bylo dost nepřesností."

Domácí velebili Tomáše Grigara. Gólman po nařízené penaltě nejprve zakopl míč daleko mimo stadión a zdálo se, že je hodně roztrpčený. „Nelíbil se mi ten verdikt, protože už předtím jsme dostali červenou. Během čtyř minut přišly dvě kritické chvíle. A pracovaly emoce. Ale naštěstí jsem se i po zbytečné žluté kartě stačil koncentrovat na „Maryho" střelu. Nevím, jestli mi pomohlo, že ho znám. Vybral jsem si jednu stranu, tu pravou, a vyšlo to," oddechl si brankář.

„Hráli jsme v deseti proti jedenácti a končili proti devíti. Boleslav už měla vystřídáno, když se jí zranil stoper Rolko, a pak musel ven Magera. Zápas jsme odmakali. Jsem rád, že jsme vítězstvím potěšili Lukáše Přerosta při jeho premiéře v roli hlavního kouče. I pro něj to byl nervy, ale dobře to dopadlo," uvedl Grigar.

Reklama

Související témata: