Hlavní obsah

Mladoboleslavští obránci Rolko se Smejkalem jsou na půl roku mimo hru

Mladá Boleslav

Série vážných poranění kolen prosívá kádr mladoboleslavských fotbalistů. Na půl roku vypadli ze hry stopeři základní sestavy Adrian Rolko s Michalem Smejkalem, u kterých dnešní vyšetření magnetickou rezonancí prokázalo přetržení předního zkříženého vazu.

Foto: Petr Horník, Právo

Adrian Rolko z Mladé Boleslavi (vlevo) v souboji se sparťanem Václavem Kadlecem

Článek

Úplně stejné zranění minulý týden utrpěl i nový boleslavský kapitán a klíčový útočník Jan Chramosta. Už to Středočeši považovali za výrazné oslabení, nyní ale naráz přišli také o dva stabilní střední obránce Rolka, který je v Boleslavi zástupcem kapitána, a Smejkala. Boleslavští to označili za "kalamitní stav".

"Není vyloučeno, že budeme zkoušet získat nové posily do obrany. Vedení klubu od rána jedná a snaží se na nastalou situaci reagovat," řekl Koros.

Jediným "klasickým" a také zdravým středním obráncem na boleslavské soupisce je nyní pětatřicetiletý Petr Johana.

Smejkal si zranění kolena přivodil minulý čtvrtek v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti islandského Akureyri, kde se mu stal osudným střet se spoluhráčem a brankářem Janem Šedou. Vyšetření u Smejkala navíc odhalilo poškozené menisky, naštípnutou zadní část holenní kosti a pohmožděnou lýtkovou kost. Rolko si koleno pochroumal v nedělním ligovém utkání v Teplicích.

Na boleslavské marodce jsou i další hráči: se stejným poškozením kolena jako Chramosta, Rolko a Smejkal se od dubna potýká záložník Ondřej Zahustel, po operaci kolena je další stoper Tomáš Janíček, natržený sval má útočník Marek Kulič a v rekonvalescenci jsou také záložník Jan Štohanzl a bek Tomáš Fabián.

Reklama

Související témata: