Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 3:3Slavia nakonec blamáž odvrátila a s nováčkem alespoň remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vaculík 0 : 1
21. Koloušek 0 : 2
45. Tecl (penalta) 0 : 3
69. Vošahlík 1 : 3
87. Kisel 2 : 3
90. Vošahlík 3 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Šok je slabé slovo. Fotbalová Slavia prohrávala v televizním epilogu k úvodnímu ligovému kolu s nováčkem z Jihlavy ještě jedenadvacet minut před koncem třígólovým rozdílem, neboť v první půli totálně propadla. Střídající Vošahlík ji však probudil, takže Radův tým blamáž odvrátil a nakonec alespoň bod za remízu 3:3 zachránil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólman Slavie Kamil Čontofalský právě inkasuje od Jihlavy první gól.

Článek

Osm minut potřeboval jihlavský nováček, aby se dostal vůbec poprvé za půlící čáru, ale hned prvním útočným výpadem Pražany patřičně ztrestal. Unikající Masopust totiž na sebe vytáhl slávistické obránce, naservíroval parádní balón Vaculíkovi zapomenutému v šestnáctce a ten nedal přesně mířenou střelou Čontofalskému šanci.

Šokem to začalo, šokem skončilo

Pro Radův tým šok. Zvláště, když v samém úvodu pohrdl Škoda tváří v tvář veteránovi v jihlavské bráně Blažkovi vyloženou šancí. Ani po promarněné příležitosti, ba ani po inkasovaném gólu se ještě pořád nic nedělo, protože Slavia byla jasným favoritem, který si měl s nezkušeným protivníkem snadno poradit. Když však v 21. min. přidal Koloušek opět po asistenci Masopusta technickou střelou druhou branku, začalo to být s Pražany už na pováženou.

Měli sice míč častěji pod kontrolou, ale tím také jejich aktivita končila. S dobře organizovanou obranou soupeře si nevěděli vůbec rady, sami se naopak dopouštěli v defenzivě chyb přímo tristních... Kolouškův gól toho byl důkazem. Domácí beci totiž nechali někdejšího slávistu na hranici šestnáctky zcela volného, takže ten si mohl v poklidu udělat s míčem pár kroků a přesně zamířit. Čontofalský se ještě nedotkl míče a jeho tým už 0:2 prohrával.

Po dalších jedenácti minutách si na něj sice sáhl a svůj tým tak zachránil před další pohromou, protože Hubáčkova teč po ráně Tecla by zřejmě skončila také v síti, ale úleva to byla pro domácí jen chvilková. Těsně před přestávkou totiž slávistický gólman fauloval v šestnáctce Tecla a z nařízené penalty vstřelil sám postižený hráč už v nastaveném čase třetí gól.

Až Vošahlík Slavii spasil

Slavia se probrala až s příchodem střídajícího Vošahlíka, neboť ten její hru přece jen rozhýbal a oživil. Po čtvrthodině dal dokonce gól, jímž svůj celek vyburcoval k zvýšené aktivitě a očekávanému náporu.

Veterán v jihlavské bráně Blažek však dlouho odolával a několik slibných příležitostí domácích hráčů zlikvidoval. V 78. min. mu pomohlo při zadovce Škody břevno, tři minuty před koncem však po střele Kisela kapituloval podruhé. Na hostech bylo patrné, jak jim ubývají síly a jak dva údery zalomcovaly jejich nervovou soustavou. V hektickém závěru  nakonec neodolali domácímu tlaku. Vošahlík postaral o vyrovnání a tudíž i slávistickou spásu.

Slavia - Jihlava 3:3
Branky: 69.  a 90. Vošahlík, 87. Kisel -  8. Vaculík, 21. Koloušek, 45. Tecl z penalty. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Štěrba. ŽK: Jarolím, Čontofalský, Nitrianský - Josl, Masopust, Koloušek. Poločas 0:3.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Koreš (76. Zmrhal), Jarolím (53. Vošahlík), Juhar - Kisel - Škoda. Trenér: Rada.
Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (61. Mešanovic), Karlík, Koloušek, Vaculík (74. Kosak) - Jungr (87. Sedláček) - Tecl. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články