Hlavní obsah

Na slavistického Radu šly mdloby, pro jihlavského Komňackého byl závěr na hercnu

Praha

Na infarkt byli oba... Se slávistickým trenérem Petrem Radou cloumaly po třech inkasovaných úderech v průběhu první půle mdloby dokonce tak mocně, že mu musel doktor přikládat na lavičce ledové obklady. „Točila se mi hlava. Navíc jsem prudce vstal a hráče jsem pak viděl dvakrát,“ přiznával nový kouč sešívaných, že mu skutečně dvakrát dobře nebylo. „Na mě šly mdloby zase v posledních dvaceti minutách,“ vypadlo i z jihlavského trenéra Františka Komňackého, že se v závěru hektického epilogu úvodního ligového kola dvakrát dobře necítil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Jihlavy se radují z gólu do sítě Slavie.

Článek

Mohl by se někdo divit, kdyby v Edenu jeden nebo druhý trenér zkolaboval? Vždyť epilog k prvnímu kolu nabídl hororovou přestřelku pro otrlé. Slavia začala jako z partesu, hned v úvodu se řítil do stoprocentní šance Škoda, ale zkušený Blažek v jihlavské bráně mu ji zlikvidoval.

Šlo to s námi od deseti k pěti, doznal Komňacký

Následovaly tři údery, po nichž se o Radu na slávistické lavičce pokoušely mdloby. „Vyšlo nám všechno, nač jsme sáhli. Přesto jsme věděli, že ani s tříbrankovým vedením vyhráno nemáme," věděl své zkušený jihlavský harcovník Václav Koloušek, jenž pod jedním ze tří úderů hostů svůj autogram rovněž zanechal.

„Hráli jsme pozorně v obraně, nepouštěli jsme Slavii do šancí, sami jsme se prosazovali rychlými protiútoky," liboval si kouč František Komňacký odbývající si pro změnu premiéru na lavičce Jihlavy. „Náš výkon měl ale bohužel sestupnou tendenci."

Po půli se režie zdánlivě rozhodnutého střetnutí skutečně otočila. „Už při odchodu do šaten jsem si vnitřně říkal, že se ještě pořád dá se zápasem něco udělat. Zažil jsem to jako hráč v Düsseldorfu, stejně jako trenér s Teplicemi před rokem v Ostravě," tvrdil Rada, že víru neztrácel.

Satisfakce pro slávistického spasitele

Proto na své svěřence v kabině nekřičel, ba ani výtkami je nečastoval. „Potřebovali povzbudit. Cítil jsem, že je musím dostat nahoru," vysvětloval, že třígólový šok řešil v klidu a s nadhledem. Navíc mu vyšel tah se střídáním Jana Vošahlíka. „Přišel a naši hru skutečně oživil. Je ofenzívním typem, který navíc umí dávat góly, a i proto jsem ho na hřiště poslal," vysvětloval slávistický kouč střídání.

Vošahlík dal dvě branky, postaral se o vyrovnání a Slavii alespoň bod zachránil „Trochu paradox, že proti trenérovi Komňackému, pod nímž jsem v Jablonci v uplynulých sezónách hrál. Snad jsem ukázal, že jsem měl dostávat příležitost častěji," cítil domácí spasitel jistou satisfakci.

Zato trenér Komňacký doznal, že byl v závěru na nervy. „V posledních dvaceti minutách šly mdloby pro změnu na mě. Jak my Brňáci říkáme, bylo to na hercnu," vypadlo z něho. „Po přestávce jsme úplně přestali hrát fotbal. Za sedm sekund jsme ztratili klidně i třikrát balón, dopředu jsme si už netroufali, ani střídání nám nevyšla. Opravdu na hercnu. Hrát o dvě minuty déle, nakonec jsme snad i prohráli."

Rada: Co jiného mi zbývalo?!

„Paradoxem bylo, že nás Slavia začala přehrávat a na vyrovnání dosáhla teprve v momentě, kdy přestala hrát fotbal a začala nakopávat míče dopředu na Latku. Kdyby se držela fotbalu, nikdy by nevyrovnala," zlobilo jihlavského gólmana Jaromíra Blažka, že nováček odmítl vnucující se výhru.

„Co jiného mi zbývalo, než vsadit na fotbal, který jsme v přípravě nezkoušeli a jaký hrát nechci? Jiná alternativa ale nezbývala. Nakonec se ukázalo, že Latka v mládí útočníka hrával, takže krytím balónu, výběrem postavení a vůbec svou hrou byl pro soupeře hodně nepříjemný a k remíze nám dopomohl," zdůvodňoval Rada, spokojený s tím, že jeho tým v hektickém závěru alespoň remízu 3:3 zachránil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články