Hlavní obsah

Liberec - Dukla 3:2Střelecky mimořádně disponovaný Šural zachránil hattrickem mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Hašek 0 : 1
47. Šural 1 : 1
51. Malý 1 : 2
60. Šural 2 : 2
80. Šural 3 : 2
Záznam online reportáže

Nejen bez dvojice zkušených matadorů Nezmara a Štajnera, ale po čtyřiceti minutách i bez srbského snajpra Bosančiče se musel obejít mistrovský Liberec v duelu druhého ligového kola, přesto v konfrontaci s pražskou Duklou výhru vyválčil. Zásluhou mimořádně střelecky disponovaného Šurala, který hattrickem Pražany dohrávající jen v deseti bez vyloučeného Malého pokořil a stal se tak libereckým hrdinou.

Článek

Na absenci zraněného stopera Jana Nezmara už si musel liberecký mistr přivyknout, před duelem s pražskou Duklou ho však postihla další rána. Druhý ze severočeských veteránů Jiří Štajner byl s lehkou plicní embolií hospitalizován v nemocnici, takže trenér Šilhavý musel poskládat sestavu bez něho.

I tak začal jeho tým hodně aktivně a hned v prvních dvaceti minutách si připravil dvě slibné příležitosti. Tvrdou ránu Bosančiče však ve 14. min. vyrazil hostující gólman Rada nad břevno, čtyři minuty poté pro změnu nedokázal zužitkovat ještě větší šanci Šural, jenž parádní Bosančičův centr poslal vedle brány.

Dvě rány - gól a zranění Bosančiče

Pražané, kteří libereckou tvrz vydrancovali už loni na podzim, nejprve vyčkávali, aby se s přibývajícími minutami čím dál víc osmělovali. Nejprve si Přeučil troufnul udělat kličku i brankáři Bičíkovi, ale dostal se do tak těžkého střeleckého úhlu, že mu nezbylo než poslat balón do šestnáctky v naději, že se k některému ze spoluhráčů dostane. V 37. min. však už hosté udeřili... Berger rozehrál trestný kop na Haška, jehož střela se za pomoci Keličovy teče odrazila od tyče do sítě.

Pro domácí docela šok. Zvláště, když po třech minutách odkulhal ze hřiště šutér Bosančič, takže trenérovi Šilhavému se osa týmu úplně rozpadla. Však to také bylo na libereckém, výkonu patrné. Hře chyběla myšlenka, nápady, moment překvapení, takže Pražanů utkání kontrolovali.

Přestřelka přišla po přestávce

Až vlahý déšť, který se začal snášet na trávník po změně stran, liberecké fotbalisty probral. A dokonce promptně, protože už za dvě minuty se postaral Šural o vyrovnání. Sice hodně šťastné, neboť Váchovi střela vůbec nesedla, naštěstí pro domácí však našla Šurala zamenutého u levé tyče, jenž balón do brány dopravil.

Domácí radost však měla jen chvilkové trvání, neboť v 51. min. nařídil sudíMatějek k nevoli Severočechů po zákroku Karišíka trestný kop, který Malý poslal přesně do šibenice. Gólman Bičík se po něm jen nevěřícně ohlédl, aniž by stačil zvednout ruce, natož pak reagovat.

Dva Šuralovy údery výsledek otočily

Nabuzení domáci se pokusili vzápětí odpovědět, ale Vácha z trestného kopu trefil jen tyč Radovy brány. To však Severočechy nezastavilo... Přidali na obrátkách i důrazu, zlepšili pohyb i start na míč, takže přimáčkli Pražany k bráně v 60. min. zaslouženě znovu vyrovnali. Střelecky disponovaný Šural se dostal ve vzduchu výš než Hašek a Rada neměl proti jeho umístěné hlavičce nárok.

Namlsaní domácí se pochopitelně pokusili zvrát ve skóre dokonat, Breznaníkův pokus ale bránu minul, zblokovaný Morozenkův pokus k bráně neprošel, deset minut před koncem však gradující tlak přece jen korunoval parádní střelou znovu hrdina dne Šural, který hattrickem zachránil svému týmu tři body. Střelu Ljuky totiž Rada jen vyrazil a liberecký hrdina se nemýlil.

Pražané dohrávající jen v deseti bez vyloučeného Malého mohli nakonec dosáhnout alespoň na bod. Náhradník Pospěch však ve vyložené šanci trefil namísto odkryté brány jen Váchu, takže Dukla přes slibný vývoj zápasu odjela z Liberce s prázdnou a nakonec nescházelo mnoho, aby v závěru inkasovala počtvrté.

Liberec - Dukla 3:2
Branku:  47. , 60.  a 80. Šural  -  37. Hašek, 54. Malý. Rozhodčí: Matějek - Peřina, J. Paták. ŽK Breznaník, Janů, Karišík - Borek, Gedeon, Přeučil, Malý. ČK: 86. Malý.  Diváci: 4 232. Poločas 0:1
Liberec: Bičík - Ljulka, Kelič, Karišik, Fleišman (89. Souza) - Šural, Vácha, Janů, Bosančič (40. Morozenko), Breznaník - Blažek (80. Musiol). Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Malý, Borek, Berger (82. Kalouda), Gedeon, Svatonský (59. Engelmann) - Přeučil (71. Zb. Pospěch). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: