Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 2:2Ostrava po dramtickém průběhu remizovala v domácí premiéře se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kisel 0 : 1
20. Kukec 1 : 1
59. Milosavljev 2 : 1
78. Nitrianský 2 : 2
Záznam online reportáže

Zápas fotbalistů Ostravy a Slavie ve druhém ligovém kole skončil remízou 2:2. Po gólech cizinců Davora Kukece a Vladana Milosavljeva měli k vítězství blíže domácí, ale jedenáct minut před koncem se o dělbu bodů postaral Milan Nitrianský.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Zmrhal ze Slavie (vlevo) v souboji s Davorem Kukecem z Baníku.

Článek

Baníku těsně před domácí premiérou vypadli ze sestavy zraněný Lukeš s nemocným Kaprálikem a v úvodní čtvrthodině se týmy spíše seznamovaly s nástrahami zrenovovaného trávníku, na kterém se oproti původním plánům hrálo s měsíčním předstihem.

Zahřmělo prakticky z první vážnější situace. Kisel se nejprve po Juharově centru ukopl, ale opravný pokus mu vyšel už na výbornou a jeho střela levačkou si našla cestu k levé tyči.

Ostrava však zareagovala střelhbitě. Nejlepší muž Baníku Kukec si vymodlil faul před velkým vápnem, jeho trestný kop odvrátila zeď, ale opakovaná rána po teči jednoho ze slávistů skončila v síti.

Ze hry se příliš vzruchu před brankami nedělo, jiné to bylo po standardkách. Namlsaný Kisel v 29. minutě mířil z trestného kopu tvrdě do tyče.

Po půlhodině se k chvilkovému náporu nadechli domácí. Presinkem soupeři zavařili v rozehrávce a Kraut bombou z osmnácti metrů pořádně vystrašil Čontofalského, který měl štěstí, že míč šel těsně nad.

Po změně stran už byla převaha Ostravy znatelnější. Do vedení ji poslal v 59. minutě Milosavljev, který vyzrál na ofsajdovou past, a jeho pokus se štěstím doputoval za brankovou čáru. Náskok Baníku mohl pojistit Vomáčka, ale jeho křížná hlavička se mezi tyče nevešla.

Tak přišel trest. Zmrhal po dalším z trestných kopů hlavou trefil tyč, ale do skrumáže před brankou vletěl Nitrianský a srovnal.

Teprve v závěrečné desetiminutovce nabral zápas grády. Nůž do zad mohl domácím v 90. minutě vrazit aktivní Kisel, jeho střelu po rychlém protiútoku však Buček vytlačil na roh.

Rozhodnutí měl už v třetí minutě nastavení na hlavě i domácí Milosavljev, ten z malého vápna trefil tyč a dorážku Onuchukwua zneškodnil Čontofalský.

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2 (1:1)
Branky: 20. Kukec, 59. Milosavljev - 17. Kisel, 79. Nitrianský. Rozhodčí: Franěk - Kovařík, Gallo. ŽK: Zawada - Zmrhal. Diváci: 8913.
Ostrava: Buček - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Mach - Droppa (86. Greguš), Vašenda - Fantiš (81. Onuchukwu), Kukec, Milosavljev - Kraut. Trenér: Látal.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka (86. Tusjak) - Vošahlík (46. Koreš), Petrák, Kisel, Zmrhal, Juhar - Škoda. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: