Hlavní obsah

Stál jsem jen na dobrém místě, odmítal autor libereckého hattricku Šural chválu, která se na něho snášela

Stal se v sobotním podvečeru libereckým hrdinou, neboť třemi góly zachránil mistrovskému týmu v konfrontaci s pražskou Duklou tři body a tudíž i podzimní ligovou neporazitelnost. „Měl jsem prostě štěstí, že se dvakrát odrazil balón přímo ke mně a já ho jen uklidil do sítě,“ odmítal chválu a superlativy Josef Šural, autor první hattricku v nové sezóně. Pro něho o to pikantnějšího, že se až dosud trefil v šestašedesáti ligových zápasech jen pětkrát.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Liberecký Josef Šural (vpravo) vstřelil Dukle tři branky.

Článek

Ze hřiště jste odcházel za bouřlivých ovací publika. Jaký je to pocit prožít si večer, který patřil jednomu hráči?

Nepatřil jednomu hráči, protože zápas s Duklou jsem nevyhrál jen já. Pouze jsem stál na dobrém místě a skóroval.

Není té skromnosti příliš? Vždyť jste docílil hattricku...

Dvakrát se míč ke mně šťastně odrazil a já pouze správně předvídal, kam by mohl jít, jednou jsem zužitkoval parádní centr a skóroval hlavou.

O třech nastřílených brankách mluvíte, jako byste je dával pomalu obden. Kdy jste vůbec naposledy takto střelecky zářil a zažil podobnou euforii?

Před pěti lety v dorostu. Tam mi to ještě střílelo.

Jak drahý vás hattrick bude?

Netuším, i když Nezmar už v kabině něco naznačoval. Snad mě to ale nepoloží.

Obranu Dukly jste vlastně rozebral a rozstřílel. Jak se vůbec proti Pražanům hrálo?

Podle mého budou v letošní sezóně figurovat v tabulce zase hodně vysoko, protože hrají dobrý fotbal, kombinují, nenakopávají míče, snaží se hrát po zemi a budou nepříjemní pro každého soupeře. Porazili jsme je s trochou štěstí. Vždyť nakonec nescházelo mnoho, aby si i od nás odvezli bod, protože v závěru měl Pospěch víc než stoprocentní šanci na vyrovnání.

Nechal jste si nějaké góly i na středeční kvalifikační odvetu o Ligu mistrů s Kluží?

Doufám, že ano. A když nedám branku já, snad se trefí někdo jiný a půjdeme dál.

Výhra nad Duklou by vám v tom měla pomoci. Třeba i proto, že jste nakonec dokázali otočit zápas, v němž jste dvakrát prohráli...

Také doufám, že nás výhra nad Duklou nakopne. Ale v to jsme věřili už po čtyřbrankovém vítězství v prvním ligovém kole v Příbrami. Do Rumunska jsme jeli s tím, že uděláme všechno pro dobrý výsledek a bylo nám to k ničemu.

Proti Kluží vám však bude chybět zkušený Štajner, který byl s plicní embolií hospitalizován v nemocnici. Je jeho absence hodně znát?

Pochopitelně, vždyť v uplynulé sezóně byl naším nejlepším hráčem. Novináři ho sice teď v úvodu nové sezóny kritizovali, že není ve formě a nepodává výkony jako na jaře, ale už jeho pouhá přítomnost na hřišti je pro nás přínosem.

Měli jste tušení, co se s ním děje? Postěžoval si, že se necítí dobře?

Pouze si posteskl, že ho bolí na hrudi, ale přičítal to spíše úderu loktem od některého ze soupeřů. Den na to nepřišel na trénink a trenér nám oznámil, že leží v nemocnici. Už jsem s ním telefonicky mluvil, má lepší náladu a všichni věříme, že se brzy vyléčí a bude zase mezi námi.

Reklama

Související témata: