Hlavní obsah

Brno - Teplice 1:1Brňané aktivitou po změně stran vybojovali remízu s Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Pašek (vlastní) 0 : 1
67. Halaška 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté ligového nováčka Zbrojovky Brno po vítězství v prvním kole na Slovácku remizovali v domácí premiéře s Teplicemi 1:1. Brňané sice měli po většinu utkání převahu, v závěru poločasu ale inkasovali vlastní branku. Střelecky se prosadil až po změně stran střídající Halaška. Teplice dohrávaly posledních devět minut v oslabení, po druhé žluté byl vyloučen obránce Rosa.

Článek

Brňané se představili ve vítězné sestavě z prvoligové premiéry a ve vedru se snažili diktovat tempo. Jejich snaha sice vedla k územní převaze, ale cesta přes nakopávané míče na útočníka Švancaru končila na zadácích Teplic. Větší nebezpečí pro teplickou obranu znamenaly postupné útoky, kterým ale dlouho chyběla přesnost. Proto také neohrozili domácí fotbalisté vážněji branku soupeře. Pouze ve 27. minutě zahrozil Zavadil, který z trestného kopu z dvaceti metrů trefil břevno.

Teplice spoléhaly na dokonalou defenzívu. Z ní se zmohly jen na ojedinělé protiútoky, k zakončení v podobě střely na branku se však nedostaly. Až v samém závěru prvního poločasu se po nenápadné akci po pravé straně protáhl Mahmutovič mezi domácími zadáky, od brankové čáry jen nakopl před sebe míč, ale ten se odrazil od obránce Paška do vlastní sítě.

Ze šoku se snažili Brňané vzpamatovat po změně stran útočnou hrou, ale většina akcí končila na teplických stoperech Lukášovi s Rosou. Z obranného bloku se hosté pokoušeli o brejky, osamocený Mahmutovič se dostal pouze jednou do slibnější šance po půlhodině hry, kdy jeho pokus obstřelit brankáře Doležala skončil vedle branky.

Ofenzivní snahu Zbrojovky oživil příchod útočníka Halašky. V 67. minutě po Zavadilově rohovém kopu poslal Husár hlavou míč před teplickou branku, kde se prosadil právě Halaška a vyrovnal. Branka domácí fotbalisty vyburcovala k náporu, navzdory početní převaze po vyloučení Rosy se už střelecky neprosadili.

Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:1 (0:1)
Branky: 67. Halaška - 45. vlastní Pašek. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Moláček. ŽK: Zavadil, Kaufman, Švancara - Čajič, Rosa, Melunovič. ČK: 81. Rosa (Teplice). Diváci: 5760.
Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernica, Husár (88. Nekuda) - P. Mezlík, Šoljič, Zavadil, Lutonský (78. Fall) - Švancara, Jurdík (60. Halaška). Trenér: Čuhel.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Chovanec - Čajič, Matula - Ježdík (84. Jablonský), Vachoušek (64. Jindráček), Vůch - Mahmutovič (81. Melunovič). Trenér: Přerost.

Reklama

Související témata: