Hlavní obsah

Koloušek překonal leukémii, chystá se trénovat

Fotbalový záložník pražské Slavie Václav Koloušek zvládl boj s akutní leukémií. Radostnou zprávu potvrdili lékaři i sám hráč. Osmadvacetiletého dirigenta 'sešívaných' ještě čeká dvouletá udržovací terapie, ta by mu však neměla bránit v zapojení do tréninku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

"Děkuji všem, kteří mi drželi palce, mé rodině a mým nejbližším," vzkázal Koloušek, který od jarní šokující diagnózy svůj stav nekomentoval a požádal veřejnost, aby mu dala čas a klid na boj se zákeřnou nemocí. Více o uplynulých měsících chce sdělit na páteční tiskové konferenci.

Spoluhráči se těší

Zatím ještě není jisté, zda se Koloušek bude moci vrátit k vrcholovému fotbalu, lékaři však tvrdí, že jeho aktuální stav mu umožní trénovat.

V posledních týdnech naznačovala lepšící se zdravotní stav Kolouška jeho přítomnost v hledištích fotbalových stadionů. Nenechal si ujít především zápasy Slavie a svého bývalého klubu Liberce. Současným spoluhráčům nyní dal naději, že s nimi vyběhne znovu i na trávník.

"Jsem moc rád, že Vaškovy výsledky jsou dobré. Dneska se byl podívat za námi na tréninku. Už se těšíme, až bude trénovat s námi," řekl kapitán týmu Radek Bejbl. Na možný návrat tvůrce hry mužstva se těší i trenér Slavie Josef Csaplár, který se nechal slyšet, že Koloušek má pro jeho celek stejný význam jako pro Spartu Karel Poborský.

Nehrál od května

I díky výkonům technicky vybaveného středopolaře přivedl v sezóně 2001/2002 k mistrovskému titulu Liberec a po nástupu na trenérskou lavičku Slavie si jej 'vytáhl' do Prahy.

Zatím poslední ligový zápas odehrál Koloušek za Slavii ve 28. kole minulého ročníku 3. května na hřišti Synotu, kde se zapsal i mezi střelce. Celkem má na kontě v 88 ligových zápasech osmnáct branek, za reprezentaci nastoupil pětkrát a dal jeden gól.

Reklama

Související témata: