Hlavní obsah

Tady máš hráče a udělej z nich mančaft, řekl příbramský boss Starka kouči Vavruškovi

Příbram

Léta bylo v Příbrami zvykem, že v létě došlo k velkému hráčskému průvanu. Odcházeli hráči z hostování, a kdo uměl kopat, byl prodán. Letos je situace opačná. Do Příbrami přišlo hned devět fotbalistů, převážně zkušených matadorů.

Foto: www.fkpribram.cz

Jaroslav Starka (vlevo) po podpisu smlouvy s novým generálním ředitelem a spolumajitelem 1. FK Příbram Petrem Větrovským.

Článek

Nabízí se otázka, kde na to Příbram vzala peníze... „Tohle nebudu řešit, ale poklad jsme u Litavky nenašli. Mým úkolem bylo doplnit kádr tak, abychom nedopadli jako na jaře, kdy na lavičce sedělo pět dorostenců a šli jsme od porážky k porážce. Naštěstí jsme měli nahráno. V případě letních posil to byla vždy otázka dohody,“ vysvětlil pro Sport.cz příbramský boss Jaroslav Starka příchody novách hráčů.

„Na poslední chvíli jsme přivedli Huňu, což je náš hráč, a libereckého stopera Dejmka. Pravda je, že máme hodně útočníků a trenér má spíš problém, koho nepostavit, než kam sáhnout. Zkrátka jsem mu řekl, že tady má hráče a ať z nich udělá mančaft,“ dodal s mírnou nadsázkou Starka.

Škoda sedícího Hejdy

Trenér David Vavruška situaci respektuje. „Léta jsem trénoval mládež, kde mi v červenci přišel do přípravy úplně nový mančaft, a začínali jsme od nuly. Dát dohromady nové hráče mi nedělá problém. Samozřejmě to chce určitý čas, ale přišli zkušení borci, kteří ho tolik nepotřebují. Pochopitelně dál pracujeme s mladíky, kteří pak nastupují za juniorku. Pokud máme problém, tak je to se stabilizací obrany. Každého půlroku stavíme novou nebo v ní je několik změn, přitom právě tuhle řadu bychom potřebovali stabilizovat,“ přiznal kouč.

Z té jarní zůstal jen levý obránce Divíšek. Stoperská dvojice Hájovský - Dejmek je nová a křest ohněm, vcelku úspěšný, prodělala v neděli na Letné. Tam spíš pohořel nový pravý obránce Daniel Huňa. „Měl jsem hlídat Jarošíka a on hlavou připravil oba góly,“ přiznal bývalý kanonýr a především rychlý krajní záložník Huňa. „Myslím si, že jsem stále dost rychlý i důrazný a roli krajního beka zvládnu,“ slíbil Huňa.

Příbram hodně stála o mladého stopera Hejdu, Spartě za něj nabízela podle našich informací šest miliónů korun. „Plzeň dala víc. Je to skutečně velmi kvalitní stoper, který má velké předpoklady dát výkonnostně růst. Pochopil jsem, že ho Plzeň chce, ale už nechápu, že tam sedí na lavičce, to je pro takového mladého hráče škoda,“ pravil Starka s tím, že podobný osud měl mladý útočník Wágner, který nakonec přišel do Příbrami na hostování.

Ještě asi přijde stoper

Starka počítá, že by do Příbrami přivedl ještě nějaké hráče a vyslyšel přání kouče, aby to byl stoper. „Na něčem pracujeme, ale nechci o tom mluvit dřív, než se domluvíme s hráčem a klubem. Mělo by jít opět o zkušeného stopera, řekl bych nejzkušenějšího z těch, jaké tu máme, včetně Dejmka,“ naznačil Starka, ale víc říct nechtěl.

V kuloárech se ale hovoří, že by tím stoperem mohl být plzeňský Ševinský. „K tomu se nebudu vyjadřovat. Ševinský určitě mým i trenérovým představám odpovídá, ale v Plzni hraje a jistě hrát bude, než se uzdraví Čišovský,“ odmítl spekulovat Starka, který část řízení klubu, především po ekonomické stránce, předal řediteli Petru Větrovskému. Vzhledem k dobré dosavadní spolupráci s Plzní, odkud hostují například Trapp, Wágner a Mišůn, a na přestup přišel Hájovský, je možné, že posila stoperské dvojice přijde právě odtud.

„Až se uzdraví Mišůn a Tarczal, budeme ještě silnější. Chceme hrát v klidných vodách, bez sestupových starostí,“ zdůraznil hlavní cíl Příbrami Jaroslav Starka.

Devět příbramských posil
Tomáš HájovskýstoperViktoria Plzeňpřestup
Radek DejmekstoperSlovan Liberechostování
Zdeněk ŠmejkalobránceBaník Ostravapřestup
Daniel HuňaobránceBaník Mostnávrat z hostování
Petr TrappzáložníkViktoria Plzeňhostování
David KalivodazáložníkFK Teplicepřestup
David StřihavkaútočníkMŠK Žilinapřestup
Tomáš WágnerútočníkViktoria Plzeňhostování
Zoran DanoskiútočníkBaník Mostpřestup

Reklama

Související témata: