Hlavní obsah

Olomoucký Dreksa si za nakopnutí Doška tři zápasy nezahraje

Praha

Olomoucký fotbalista Pavel Dreksa si nezahraje příští tři zápasy první ligy. Disciplinární komise FAČR ho potrestala za to, že v nedělním utkání 2. kola se Slováckem v přerušené hře nakopl hostujícího Libora Doška a následné byl vyloučen.

Foto: Milan Malíček, Právo

Olomoucký Pavel Dreksa (vpravo) dostává červenou kartu v zápase se Spartou

Článek

Ležící Dreksa se čtvrt hodiny před koncem zápasu nohou ohnal po hostujícím útočníkovi, který mu předtím v osobním souboji přišlápl nohu. Rozhodčí Miroslav Zelinka udělil obránci Sigmy červenou kartu. Olomouc i v deseti uhájila vítězství 2:0, dvaadvacetiletý zadák si ale vysloužil i klubový trest. Musí celý tým pozvat na večeři.

Jednozápasový trest udělila disciplinárka za vyloučení Petru Malému z Dukly Praha a Antonínu Rosovi z Teplic. Stejný distanc dostal i olomoucký Igor Golban, který si už ale trest odpykal v uplynulém kole. Sudí Drahoslav Drábek místo něj chybně vyloučil Aleše Škerleho, toho ale komise posléze omilostnila.

V druhé lize si dva zápasy nezahraje Jiří Krystan ze střížkovských Bohemians Praha, který byl potrestán za kopnutí protihráče v nepřerušené hře a vyloučení v úvodním kole na hřišti konkurenčních Bohemians 1905.

Porušení povinností pořadatelské služby ze strany Slovácka projedná komise příští týden, klub se z dnešního zasedání omluvil. Pokutu pět tisíc korun udělila disciplinárka asistentovi trenéra HFK Olomouc Petaru Aleksejevičovi za nesportovní chování a vykázání na tribunu v utkání ve Znojmě.

Reklama