Hlavní obsah

Dukla - Teplice 4:0Dukla vyprovodila dosud neporažené Teplice s čtyřgólovým výpraskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Pázler 1 : 0
40. Přeučil 2 : 0
48. Berger 3 : 0
79. Kalouda 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

V úvodu podzimu neporažené Teplice odjely z pražské Julisky s čtyřgólovým výpraskem. Zaslouženým, protože v prologu ke třetímu ligovému kolu zcela propadly, Dukle nedokázaly vzdorovat a jen brankáři Grigarovi mohly děkovat, že neutrpěly porážku ještě vyšší. Zato Pražané museli být nadmíru spokojeni, protože pokračovali ve slibných výkonech z předchozích duelů se Spartou a Libercem a tentokrát se dočkali i první výhry a tří bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Vojtěch Přeučil z Dukly střílí gól do teplické sítě.

Článek

Jen vyložená šance Bergra, který ovšem po akci Borka zaváhal a v pádu poslal míč vedle teplické brány, dlouho vybočovala z nudy a šedi, kterou servíroval ligový prolog na Julisce. Oba celky hrály až příliš opatrně, než aby donutily soupeře k chybám, natož aby si vytvořily brankovou příležitost. Většina akcí se rozplynula už před šestnáctkami dří, než se z nich něco zrodilo, anebo je Podrazký, Berger či na druhé straně Mahmutovič zakončovali střelami z uctivé vzdálenosti.

"Ale aktivnější jsme byli a hned v samém úvodu jsme mohli jít do vedení. Na Bergrovi je znát, že se postupně zase dostává do bývalé formy. Přece jen ale půl roku během plzeňského hostování nehrál," zastával se svého hráče trenér Dukly Luboš Kozel.

Pázlérův gól domácí probral

Pázlerův gól, který si na hranici šestnáctky zasekl míč a poslal ho přesně k tyči Grigarovy brány, ovšem přinesl na trávník oživení. Aktivnější domácí měli najednou více ze hry, tlačili se do útočení a snažili se vedení pojistit. Přeučilova tvrdá střela ovšem teplického gólmana nepřekvapila, Bergrova rovněž ne, ale pět minut před přestávkou přece jen kapituloval podruhé. Berger našel z rohu přesně Přeučila a proti jeho hlavičce neměl Grigar nárok.

"Pro nás byla hodně důležitá už první branky, po níž museli hosté otevřít hru, což nám pochopitelně vyhovovalo," liboval si domácí trenér Kozel.

Úplně vykolejení a z míry vyvedení Severočeši mohli vzápětí inkasovat potřetí, neboť akce Bergra s Přeučilem si o gól říkala, ale Pázlérův oblouček brankář Severočechů v poslední chvíli vyboxoval.

Severočeši zralí na ručník

Teplice se nesebraly ani po přestávce, a když Berger vstřelil po parádní uličce Borka hned po třech minutách třetí gól Dukly, bylo o výsledku definitivně rozhodnuto. Uklidnění Pražané rozehráli ofenzivní partii, kterou korunovali čtvrtou brankou střídajícího Kaloudy, za což si vysloužili si aplaus na otevřené scéně.

„Dukla hraje kombinační fotbal, který mi sedí a vyhovuje," liboval si Luboš Kalouda po první trefě v dresu Pražanů.

Zato Severočeši po sobě zanechali na Julisce jenom rozpaky. V defenzivě úplně vyhořeli, branku domácího Rady za celých devadesát minut prakticky s výjimkou břevna nastřeleného ovšem už za stavu 4:0 neohrozili a ve druhém poločase byli na ručník.

"Je to pro nás velká a nepříjemná rána, ale jsme zase zpátky na zemi. Poznali jsme, že musíme bojovat, protože jen s fotbalem si nevystačíme. Se stanovenou taktikou jsme vydrželi jen pětadvacet minut, kdy se nám dařilo eliminovat Gedeona. Pak šel náš výkon už jen dolů, Dukla nás přehrála rychlostí, kombinací, důrazem. Bojovností také," uznal teplický trenér Lukáš Přerost, že jeho tým prohrála zcela zaslouženě.

Dukla - Teplice 4:0
Branky: 28. Pázler, 40. Přeučil, 48. Berger, 79. Kalouda.  Rozhodčí: Paták - Filípek, Pelikán. ŽK: Berger - Ljevakovič, Veverka. Diváci: 1 847.  Poločas 2:0.
Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Podrazký (67. Kalouda), Borek, Gedeon - Berger, Přeučil (75. Zb. Pospěch), Pázler (84.Romera). Trenér: Kozel.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Jablonský, Chovanec - Matula, Ljevakovič - Čajič (46. Krátký), Vachoušek, Vůch (62. Veverka) - Mahmutovič (74. Melunovič). Trenér: Přerost.

Reklama

Související témata: