Hlavní obsah

Mladoboleslavský zmar, vyřazení z Evropy a obří marodka

Mladá Boleslav

Mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek aby se uzoufal. Sen o základní skupině Evropské ligy se opět rozplynul po dvou prohrách s nizozemským Twente Enschede 0:2. I když mužstvo zdecimované marodkou podalo na svoje možnosti úžasný výkon. „Soupeř byl prostě lepší,“ přiznal Koubek.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Marně trenér Miroslav Koubek u lavičky gestikuloval a hnal své svěřence na zteč. Mladoboleslavští fotbalisté po prohře s Twente Enschede v Evropské lize končí.

Článek

Co mu ale vyhloubilo další vrásky na čele, bylo čtvrteční odstoupení Lukáše Magery, který se držel za bedra a opatrně opouštěl po dvaadvaceti minutách mladoboleslavský trávník. „Obnovilo se mu zranění v oblasti bederní páteře. Už v Enschede dostal ránu do křížové kosti. To hrozně bolí. Dnes to zkusil, ale nešlo to,“ smutně konstatoval kouč, který má momentálně na marodce deset hráčů. Do jedenáctky chybí jen gólman, samozřejmě míněno s nadsázkou. Momentálně jsou na marodce Chramosta, Janíček, Kulič, Magera, Rolko, Smejkal, Štohanzl, Fabián, Zahustel a Ščuk. Zatím maximálně půlhodinu může hrát Opiela.

Chtěli dát alespoň gól

Mladoboleslavští fotbalisté šli do zápasu proti nizozemskému favoritovi s vírou, že se může stát zázrak, když dají rychlý gól. „Bohužel jsme naopak inkasovali my. Kvalita byla jasně na straně soupeře. Navíc jsem jim pomohl svojí chybou ke druhému gólu,“ krčil rameny zkušený Václav Johana. „Alespoň jsme to odehráli se zdviženou hlavou, nezalezli jsme... Ale dopadlo to, jak to dopadlo,“ dodal.

O tom, jestli by si Boleslav poradila s nizozemským týmem v plné síle, nechtěl spekulovat. „Těžko říct... V tomhle složení jsme odvedli maximum. Oni jsou fotbaloví, poradili si i s naší snahou o nátlakovou hru“ pravil Johana s tím, že se spoluhráči věřili, že za určitých okolností mohlo k zázraku dojít. „Kdybychom dali první gól, třeba by jim to trochu svázalo nohy, ale viděli jste, že si dovedou poradit s ledasčím,“ zdůraznil.

Hodně smutný byl i záložník Ondřej Kúdela... „Chtěli jsme ten zápas vyhrát, i když po první inkasované brance bylo jasné, že čtyři góly už nedáme. Vůbec jsme si to nepřipouštěli, šli jsme za tím, abychom se loučili alespoň výhrou. Oni byli lepší především v tom, že tvrdě trestali naše chyby brankami. Nikam se nehnali, čekali na nás, co uděláme. Ale nemohu říct, jestli bychom je porazili v plné síle,“ konstatoval Kúdela.

Do Příbrami pro body

O nějakém traumatu po vyřazení nemůže být prý řeč. „Odvedli jsme maximum toho, na co momentálně máme. Tohle byl soupeř, na jakého v naší lize nenarazíme. Chceme hrát o pohárovou Evropu, což znamená vydržet naši těžkou situaci, co se týká marodů a držet se nahoře, aby nám nikdo neutekl. Na to máme a chceme to dokázat už v nejbližším ligovém zápase, tedy v neděli v Příbrami,“ řekl přesvědčivě Johana.

Také Kúdela je přesvědčený, že Boleslav se v lize dokáže prosadit i v sestavě zdecimované zraněními. „My jsme v takovém složení nehráli ani v přípravě. Ale ukázali jsme morálku. Už s Budějovicemi jsme otočili zápas, teď jsme s hlavou vzhůru odehráli zápas s kvalitním nizozemským týmem. Do Příbrami jedeme s cílem bodovat. Pak je reprezentační pauza a mohli by se uzdravit další kluci. Věřím, že už se nikdo nezraní. Budeme silnější, soustředíme se jen na ligu a popereme se o co nejvyšší příčky. Tyhle trable nás semkly a ukázaly, že jsme psychicky hodně silní,“ rozloučil se Kúdela.

Reklama

Související témata: