Hlavní obsah

Chceme být černým koněm soutěže, naznačuje Piták jablonecké ambice

Jablonec nad Nisou

Když se vedení jabloneckého fotbalového klubu před sezónou zřeklo služeb dosavadního kapitána týmu Petra Pavlíka, padla volba při určování jeho nástupce s páskou na zkušeného záložníka Karla Pitáka. A ten zatím dovedl mužstvo k sedmi bodům, přitom žádný ze soupeřů jich po třech ligových kolech nemá víc.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Karel Piták z Jablonce (vlevo) bojuje o míč s Tomášem Janů z Liberce.

Článek

„Vítězství 1:0 nad Libercem vypadá jako vydřené, ale myslím, že bylo zasloužené. Vždyť Slovan disponuje pořád kvalitním kádrem, i když ho sužují nějaké problémy. Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Slovan se opírá o gólmana Bičíka, který ho drží. Ale vypracovali jsme si dost šancí a šli jsme za třemi body. A pět minut před koncem nás podržel brankář „Vali" Valeš perfektním zákrokem," ohlédl se Piták za prestižním derby.

„Proti Liberci jsem nastoupil za Jablonec asi popáté a dočkal jsem se druhého nebo třetího vítězství, což proti tak silnému týmu není špatná bilance," prohodil kapitán, který si cení dosavadního ligového tažení týmu. „Těch sedm bodů je asi spravedlivých. Proti Ostravě jsme sice nehráli dobře, ale zvládli jsme to. V Hradci Králové jsme také měli vyhrát, ale nakonec jsme jen remizovali. A teď přišlo druhé vítězství, kterého si moc ceníme. Jsme rádi, že jsme chytli ten ligový začátek. Bude se nám lépe dýchat. S tím pojedeme i do Brna," naznačil Piták, že jablonecký rozjezd má dobré parametry.

A v pátém kole přijde domácí souboj se Spartou! „To je super pro fanoušky, že po duelu s Libercem se mohou brzy těšit na dalšího zvučného soupeře. Nechci ale předbíhat, jestli půjde se Spartou o první místo. Takhle optimisticky raději neuvažujeme. Ale chtěli bychom se stát černým koněm soutěže," usmál se záložník.

Na co chce jeho tým nejvíce spoléhat? „Už jsem říkal v létě, že v přípravě pracujeme na lepší organizaci hry. A ve dvou ze tří zápasů jsme neinkasovali. Když v tom budeme pokračovat, přijdou snad i další slušné výsledky," zakončil Piták.

Reklama

Související témata: