Hlavní obsah

Asi jsem trenérovi poradil dobře, usmíval se záložník Pavelka

Uherské Hradiště

V minulé sezóně ve Slovácku hostoval, nyní ve sparťanském dresu pomohl mateřskému klubu obrat svoje nedávné spoluhráče o body. Záložník David Pavelka si premiérovou ligovou trefu za letenský tým po zápase v Uherském Hradišti užíval.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

David Pavelka ze Sparty se raduje z gólu.

Článek

První gól za Spartu jste vstřelil právě Slovácku, kde jste v uplynulém ročníku fotbalové Gambrinus ligy působil. Máte o to větší radost?

Jsem samozřejmě strašně rád, že se mně podařilo skórovat hned v úvodu utkání. Povedený začátek nás zklidnil a přidali jsme pak další branky. Až mně bylo malinko domácích kluků, kteří očividně nejsou v optimální pohodě, trochu líto.

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte v základní sestavě?

Původně jsem měl o víkendu hrát za béčko a do Hradiště jsem se chystal jen jako divák. V týdnu ovšem zavolal trenér Lavička a oznámil mi, že se mnou pro toto utkání počítá. To, že to bylo zrovna před střetnutím na Slovácku, moji radost zdvojnásobilo. Vždyť tam všechno a všechny znám. Měl jsem obrovskou motivaci. Snad mi utkání vyšlo, strašně rád bych nastupoval v základu mnohem častěji.

Byli fotbalisté Slovácka překvapeni, když vás spatřili při nástupu na hřiště?

Očividně ano. Některý z nich směrem ke mně prohodil, že si myslel, že už jsem se někam vytratil.

Zjišťoval u vás kouč Lavička poznatky o hře Slovácka?

Na něco málo se mě přeptal. Asi jsem mu poradil dobře, když jsme tak jasně zvítězili. Teď ale vážně. On si poznatky pouze kompletoval, měl soupeře velmi dobře zmapovaného.

Věříte, že Spartu toto vítězství nastartuje k trvale lepším výkonům?

Kéž by tomu tak bylo. Od Sparty samozřejmě každý očekává jen výhry. Snad se jich tedy naši fanoušci teď dočkají pravidelně.

Reklama

Související témata: