Hlavní obsah

Blšany dohrají podzim v žižkovském azylu

Ani ve třech zbývajících domácích utkáních podzimní části fotbalové ligy nenastoupí fotbalisté Blšan na svém stadiónu, ale na trávníku žižkovské Viktorie. Snaha blšanských osvětlit svůj stadión mobilními reflektory totiž nebyla úspěšná a část hřiště zůstávala ve stínu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Pevné osvětlení se na blšanském stadiónu teprve buduje a bude prý hotové koncem listopadu. Klub proto zkusil využít čtyř vysokozdvižných plošin s reflektory.

"V místě, kde stojí restaurace, musela být plošina umístěna až za ní a na hřišti byl potom stín," popsal tiskový mluvčí Severočechů Jaroslav Kolář, na čem snaha klubu vrátit ještě na podzim fotbal do Blšan zkrachovala.

"Po tříhodinové zkoušce se zjistilo, že mobilní osvětlení je nepoužitelné. Nedokáže nasvítit hrací plochu podle standardů. Na hřišti jsou místa tmavá až černá, hlavně v prostoru u postranních čar," doplnil jej licenční manažer fotbalového svazu Stanislav Rýznar.

Klub v této situaci míní, že je narušena regulérnost ligové soutěže. "A to tím, že některé celky s námi budou hrát v Praze vlastně na neutrální půdě. Nic přitom nebrání tomu, abychom hráli své domácí zápasy v úředním čase od patnácti hodin," uvedl Kolář.

Reklama

Související témata: