Hlavní obsah

Slovácko povede na Juslice asistent, budoucí trenér Habanec se bude dívat

Praha

Po reprezentačním intermezzu na Ukrajině se vrací na scénu fotbalová liga, která má dnes večer na programu úvodní utkání čtvrtého kola. Na pražské Julisce přivítá Dukla za asistence televizních kamer (TV Fanda) od 20.15 poslední Slovácko. Duel je o to pikantnější, že hostující klub odvolal po vysoké prohře se Spartou trenéra Soukupa, takže mužstvo zatím povede asistent Jiří Dekař. Střetnutí můžete sledovat v on-line reportáži na www.sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Dukly se radují z gólu.

Článek

Hned poté, co Slovácko odvolalo z trenérské lavičky Miroslava Soukupa, začaly námluvy s ústeckým Svatoplukem Habancem. Ten přivedl Severočechy dvakrát do ligy, rok s nimi v teplickém azylu nejvyšší soutěž i hrál, takže se stal první volbou.

K dohodě nakonec došlo

Problém však nastal v tom, že před letošní sezónou prodloužil v Ústí smlouvu o další rok, takže muselo dojít i k dohodě mezi oběma kluby. A druhá potíž vznikla v tom, že ani severočeským fotbalistům start do druhé ligy nevyšel a figurují po dvou kolech bez jediného bodu na samém dnu tabulky. Dnes navíc hrají na hřišti Táborska, takže žádný div, že se jednání táhlo.

„Navíc by pro Sváťu nebylo ani dobré, aby se Slováckem začínal na hřišti soupeře," míní ústecký manažer Stanislav Pelc. Nakonec ale k dohodě došlo, takže Habanec se Slovácka ujme příští týdne, zatímco do Ústí zřejmě zamíří Přemysl Bičovský.

Slovácko proto na Julisce povede dosavadní Soukupův asistent Jiří Dekař, který už v minulosti na trenérské lavičce prvního týmu seděl a místo odvolaného Leoše Kalvody ve čtyřech zápasech vedl. „Po nevydařeném startu jsme ve špatné situaci, ale pokusíme se ji zlomit. Zápas na Dukle nám k tomu dává příležitost," nechal se slyšet Dekař a netajil, že je ve spojení s budoucím hlavním trenérem Slovácka Habancem. Ten se přijede na Julisku po zápase Ústí na jihu Čech zatím jen dívat,

Asistent chystá korektury

"Z našich hráčů cítím, že je stávající situace štve a chtějí se porvat o dobrý výsledek. Po nevydařeném startu do ligy jsme se v týdnu pokusili vylepšit psychickou situaci týmu. Máme málo času na experimentování. Budeme spoléhat na bojovnost a vysoké herní nasazení celého týmu. Oproti poslednímu nevydařenému vystoupení a vysoké prohře se Spartou dojde i ke změnám v sestavě," uvedl Soukupův prozatímní nástupce Dekař.

Domácí Dukla ovšem nemíní protivníka v žádném případě podcenit. "Slovácko bylo v loňské sezoně hned za námi a na poslední místo určitě nepatří. My k tomu utkání musíme přistoupit se vší vážností a odpovědností, tak jako k souboji s Teplicemi, protože nic lehkého nás nečeká," varoval kouč Pražanů Luboš Kozel.

"Mají ve svém středu spoustu zkušených a také vysokých hráčů, takže každá standardka je nebezpečná a navíc to hrají hodně na Libora Doška. Čili takový způsob hry, který úplně nevyznáváme, ale musíme se s tím umět vyrovnat a prosadit se svojí hrou," doplnil Kozel.

Zápas začíná ve 20.15, rozhoduje ho Jílek, přímý přenos vysílá TV Fanda.

Fotbalová Gambrinus liga - 4. kolo
Pátek
20.15 Dukla - Slovácko                               on-line
Sobota
18.20 Mladá Boleslav - Slavia                   on-line
Neděle
15.00 Liberec - Jihlava                               on-line
17.00 Brno - Jablonec                                on-line
17.00 Sparta - Č. Budějovice                    on-line
17.00 Olomouc - Hradec Králové            on-line
17.00 Teplice - Příbram                             on-line
17.30 Ostrava - Plzeň                                 on-line

Reklama