Hlavní obsah

Ve Slovácku mě bude čekat pikantní premiéra, těší se nový kouč Habanec

Hektický závěr týdne čeká fotbalového trenéra Svatopluka Habance. V pátek by se měl rozloučit se svým působením na lavičce druholigového Ústí nad Labem, aby se pak okamžitě přesunul na opačný konec republiky do Uherského Hradiště. Ujme se totiž prvoligového celku 1. FC Slovácko.

Foto: Josef Pešout, Právo

Nový trenér fotbalistů Slovácka Svatopluk Habanec

Článek

S jakými pocity odcházíte z Ústí?

Během šesti let, strávených v klubu, jsme dvakrát skončili na příčkách, zaručujících postup do první ligy. Zahráli jsme si ji ale jen sezónu. A letošní návrat nám znemožnily administrativní důvody a neudělení licence kvůli nevyhovujícímu stadiónu. Po zklamání a frustraci, že nás nepustili výš, jsem se dal znovu do práce. A teď přišla nabídka. Lhal bych, kdybych řekl, že mě to nepotěšilo.

Kdy severočeský tým opustíte?

Jsme dohodnuti, že ještě odkoučuji páteční duel na hřišti Táborska. Ten se hraje v podvečer, takže pak se hodlám hned přesunout do Prahy, abych viděl na Julisce hrát Slovácko při zápase s Duklou. Počítám, že budu jen v hledišti jako pozorovatel svých budoucích svěřenců. První trénink Slovácka povedu v pondělí.

Nenapadlo vás, že byste už v pátek zkusil vést obě mužstva po sobě?

Tak to tedy ne. To snad ani regule neumožňují (úsměv). V pátek budu jen trenérem Ústí.

Komu pak taktovku předáte?

Svého nástupce nehledám, protože nejsem klubový manažer, ale kouč. Věřím, že Ústečtí si poradí.

Už jste zjišťoval, na jakého soupeře narazíte při své premiéře na lavičce Slovácka?

Pikantnější to snad ani být nemůže. Slovácko hostí v pátém kole Teplice, kde jsem přes deset let hrál, začínal tam jako asistent u renomovaných trenérů Uhrina staršího, Cipra, Straky. Pak jsem s klubem spolupracoval při angažmá v Ústí. A navíc v Teplicích pořád bydlím!

Reklama

Související témata: