Hlavní obsah

Boleslavský Kúdela trefil tři zlaté body

Karel FeltSport.czPrávo

Mladá Boleslav s obrovskou marodkou, z níž se v sobotu zvedli Kulič s Magerou, dál sbírá body a drží se v závěsu čela tabulky. Se Slavií nepředvedla nijak oslnivý výkon, ale bodovala naplno, zatímco hosté po třech remízách poprvé prohráli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ondřej Kúdela (vlevo) zachránil Mladé Boleslavi body.

Článek

Na jaře vstřelil Ondřej Kúdela několik gólů, které přinesly Boleslavi tři body. V sobotu byl opět jediným, kdo se trefil. „Jsem za ten gól strašně rád, i když byl takový... Míč skákal přehodil jsem si ho z nohy na nohu a nakonec skončil v síti, což je nejpodstatnější," popsal šťastný gól. „Pro nás jsou tohle nesmírně cenné, zlaté tři body. Kluci se pomalu dávají dohromady a my neztrácíme kontakt s čelem tabulky," liboval si.

Pochvala od kouče

Trenér Miroslav Koubek své hráče pochválil za kolektivní výkon, který měl hlavu a patu. Tři cenné body jsme vydřeli. Slavia měla ve druhé půli převahu, ale my jsme měli situaci pod kontrolou," říkal spokojeně. K nové posile, stoperu Dosoudilovi uvedl: „Nepočítal jsem s ním od začátku. Vždyť neodehrál ani jeden zápas, až v pátek mu vyřídili registraci. Zatím jen jistí trojici Kysela, Johana, Zbrožek, která nám vzadu vykrystalizovala. My se snažíme vzhledem k velké marodce vytěžit co nejvíc typologicky z hráčů, které máme a daří se to," dodal Koubek.

Sešívaný zmar

Slavia sice měla ve druhé půli výraznou převahu, ale kromě jedné šance, v níž se ocitl Kisel, si nic nevytvořila. Ani, když na hrotu bojoval vysoký stoper Martin Latka. „Bylo to na jednu bránu, ale zase bez efektu. My se strašně nadřeme na každý gól a dnes jsme nedali ani ten jeden. Navíc děláme vzadu individuální chyby, po nichž zbytečně inkasujeme. Musíme ale jít dál. Jedna prohra nás nemůže zlomit," konstatoval Latka.

Kouč Petr Rada nese situaci kupodivu klidně. „Dnes jsme zase udělali vzadu jednu chybu a zaplatili za ni gólem. Juhar neuhlídal Kúdelu, při tom měl zůstat koncentrovaný, dokud akce neskončila. Tohle je náš problém, který neustále rozebíráme. Bohužel jsme i přes velkou převahu nedali ani branku, ale žádná deka na hráčích neleží," dodal optimisticky.

Reklama

Související témata: