Hlavní obsah

Dostáváme laciné góly, hořekoval slávistický stoper Latka

Mladá Boleslav

Slavia po třech remízách v sobotu v Mladé Boleslavi poprvé prohrála. Hodně šťastný gól jí dal Ondřej Kúdela, kterého neuhlídal Martin Juhar. „Dostáváme strašně laciné branky a tentokrát už jsme nedokázali srovnat,“ hořekoval zkušený stoper týmu z Edenu Martin Latka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Martin Latka

Článek

V Mladé Boleslavi jste poprvé na podzim prohráli. V čem vidíte příčiny?

Zase jsme dostali laciný gól po individuální chybě a sami jsme žádný nedali. Bohužel laciné góly dostáváme hodně často.

Hovoříte o laciných gólech. V čem vidíte jako stoper příčiny, vždyť zkušenosti vám vzadu rozhodně nechybějí, David Hubáček je také hodně ostřílený stoper...

Je to v těch individuálních chybách a nedůslednosti jít do balónu. Ve vápně, ať našem či soupeřově, to zkrátka bolí. Ale musíte to podstoupit. Když do toho půjdeme lážo plážo, ničeho nedosáhneme.

Není pro vás už únavné vlastně v každém zápase dotahovat vedení soupeře?

Je to únavné, to určitě nikomu nepřidá. Třikrát se nám to povedlo, teď už ne. Ale nemohli jsme počítat s tím, že to tak půjde do nekonečna.

Myslíte, že by vám pomohlo jedno vítězství a zvednete se?

Kdyby se nám povedlo otočit alespoň jeden zápas, vypadalo by to jinak. Třeba v Ostravě jsme to měli rozehrané dobře... Bohužel. Takhle se hrozně trápíme, nadřeme se na každý gól a stejně to nestačí. Věřím, že to je skutečně o tom prvním vítězství.

Co pro to musíte udělat?

Nedostávat hloupé góly, jaké dostáváme a nějaké dát. To je ale kolikrát i otázka štěstí, kterému musíme jít naproti.

Je Slavia v krizi?

Určitě ne. Máme nějakou výkonnost, o kterou je možné se opřít. Každý si ale musí uvědomit svoji osobní odpovědnost, kterou má na hřišti. Nikdo to za něj nevezme.

Byl zápas v Mladé Boleslavi tím nehorším na podzim?

Neřekl bych. Vždyť ve druhé půli jsme hráli prakticky na jednu bránu. Boleslav se k ničemu nedostala. Chybělo jen to zakončení.

Čím to, že si ani při takovém tlaku, jaký jste chvílemi měli, nedokážete vytvořit šance?

Kdybych to věděl, tak vám to řeknu a hlavně si je vytvoříme. To by pak bylo jednoduché.

Nemůže vás tahle porážka po třech remízách přeci jenom zlomit?

To určitě ne! Jsme Slavia! Zažil jsem už horší časy. To by bylo špatné, kdyby nás jedna porážka zlomila. Jedeme dál, makáme, naopak mi to musíme zlomit my a konečně vyhrát.

Ve čtvrtek máte doma Brno, to budete muset porazit za každou cenu. Máte na to?

Brno má dobré mužstvo, vyhrálo v Plzni. Pro nás je těžký každý zápas. Liga je hodně vyrovnaná. Půjdeme za vítězstvím. Máme lepší mužstvo, než jaké jsou zatím naše výsledky.

Reklama

Související témata: