Hlavní obsah

Koubek pro Dosoudila zatím v základu místo nemá

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav má stále velikou marodku. Zatímco už se vrátili útočníci Kulič a Magera, kteří nastoupili do sobotního zápasu se Slavií, obránce spočítá kouč Miroslav Koubek na prstech jedné ruky a ještě ani nepotřebuje všechny...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér mladoboleslavských fotbalistů Miroslav Koubek

Článek

V pátek byl zaregistrován zkušený stoper Radek Dosoudil, který přišel ze Slovanu Bratislava. Na trávník se ale nedostal, jen se chvíli rozcvičoval, pak ho kouč stáhnul, protože se rozhodl posílit útok a pokusit se zvýšit jednogólové vedení. To se sice nestalo, ale obrana tlak Pražanů vydržela i bez nové posily.

Stačí mu tři beci

„V situaci, v níž jsme, nám vykrystalizovala obranná trojice Kysela, Johana, Zbrožek, která hraje velmi dobře. Posílili jsme středovou řadu, hrajeme na dva rychlé útočníky. Musíme pracovat s těmi hráči, které máme k dispozici, a daří se využít jejich typologických předností. Hrajeme prostě to, co si můžeme s tímto kádrem dovolit a máme sedm bodů, což je dobré,“ říkal spokojený Miroslav Koubek.

O tom, že by Dosoudila postavil do základu, vůbec neuvažoval. „Zatím za nás neodehrál jediný přípravný zápas. Neměl registračku. Na lavičku se dostal vzhledem k výkonům na tréninku a situaci, ve které se nacházíme. Obranná trojice funguje, není důvod do toho sahat, ale je dobré, že máme připraveného dalšího hráče,“ řekl na dotaz Sport.cz k nové posile.

Jednu chvíli chybělo Mladé Boleslavi deset hráčů, patřících nejméně do základní patnáctky. Marodka se zvolna vyprazdňuje, jen u stoperů to bude trvat déle. Rolka a Dosudil, stejně jako útočník Chramosta, se vrátí až na jaře. Přetržené zkřížené vazy se hojí dlouho. „Máme sedm bodů, hrajeme nahoře. V téhle situaci je to perfektní výsledek. Důležité je, že hráči, kteří dostali šanci, ji chytili za pačesy. Tři body se Slavií byly hodně vydřené, ale získali jsme je a mají pro nás velikou cenu,“ zdůraznil mladoboleslavský kouč.

Reklama

Související témata: